Габриела Георгиева: Сега ще съм по-целеустремена към "А" норматив за Токио

Габриела Георгиева: Сега ще съм по-целеустремена към "А" норматив за Токио

Габриела Георгиева днес навърши 23 години и отпразнува рождения си ден на лагер с националния отбор по плуване. Талантливата гърбистка обаче е радостна, че след близо два месеца без тренировки в басейна отново може да плува. В ексклузивно интервю за Sportal.bg тя сподели, че е броила дните, в които е била далеч от любимите сини коридори. Според нейните изчисления не е плувала точно месец и половина.

46 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу
“Обичам да плувам, но сега след като сме тренирали толкова много, искам и малко почивка. Един полуден ми стига. Много по-хубаво е да тренираме както преди”, каза Георгиева.
128 Финали от първи ден на Държавното по плуване
Младата плувкиня споделя, че първите дни в басейна след принудителната почивка са били трудни за всички, но все пак националите са успели да се справят: “В началото беше трудно. Все пак не сме плували от месец и половина - броила съм ги точно. Но вече мисля, че започваме да навлизаме в етап, в който можем да се справяме с тежките тренировки.”
Георгиева има покрит “Б” норматив за Олимпиадата в Токио, но е уверена, че ще успее да се справи и с “А” норматива: “С отлагането на Олимпиадата имаме повече време. Мисля, че ще успея да се справя с “А” норматив за Токио. Ще имаме състезания - през август ще има държавно първенство. Това може само да ме радва и да съм още по-целеустремена към “А” норматив.”
Цялото интервю с Габриела Георгиева може да намерите във видеото!
ФОТОГАЛЕРИЯ от тренировката на националния отбор ТУК!!!

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти