Антъни Иванов си постави висока цел: Финал на Олимпиадата в Токио

Антъни Иванов си постави висока цел: Финал на Олимпиадата в Токио

Финал на олимпиадата в Токио догодина е голямата цел пред най-добрия български плувец в момента Антъни Иванов. Това заяви самият той в рубриката “Пътят към Токио” на Sportal TV с автор Рая Иванова.
 

109 Лагер на националите по плуване
“Мисля, че 2021-ва ще бъде най-успешната ми година до момента след 2017 и 2018 година. И не само за мен, изобщо за цялото българско плуване. Ако всички направят това което трябва, мисля, че ще отидем на олимпиадата с поне 6-7 норматива. А след близо четири години, мисля, че ще имаме много по-голям отбор”, каза той.
10 "Пътят към Токио" с Антъни Иванов
“Що се отнася до мен, искам да вляза на финал на олимпиадата. Но преди това трябва да премина през квалификациите и полуфиналите. И после ще видим. Финал в плуването е равно на медал в другите спортове. Не искам да ги омаловажавам, но при нас конкуренцията е зверска и плуването е много по-сбито откъм времена”, добави Антъни.
33 Трети ден от Държавното първенство по плуване на малък басейн
“Аз исках да има олимпиада тази година, но решението да я отменят беше правилно. Дано да я има догодина. Тази допълнителна година ще е полезна за мен, защото ще мога да поработя върху грешките, които правя в момента. Именно това беше целта на тренировките ни на Белмекен и на сега на “Дианабад”. В момента не плувам такива времена, както обикновено, а наблягаме най-вече на техническата част”, сподели още Иванов.
107 Финали на държавното първенство по плуване за мъже и жени - ден II
А какво е било усещането да скочи в басейна след толкова дълга пауза?
“За пръв път разбирам хората, които не са плували и ми казват, че се стягат и се схващат. Има ги тези неща, напомпваш се, което не ми се беше случвало преди. Няма нищо общо между сухите и тренировки и тези в басейна”, каза търновецът. Самият той намира и положителна, и отрицателна страна в създалата се ситуация покрай пандемията от коронавирус.
10 "Пътят към Токио" с Антъни Иванов
“Имах нужда от тази почивка, но за нас два месеца ивън басейна е ужасно дълго време, защото след това са ни нужни повече от два месеца, за да си върнем формата. Прибирането ми в България през март беше много неочаквано за мен, но ми даде време за семейството и приятелката ми, които не бях виждал от дълго време. Изкарах две седмици под карантина, за да няма никакви проблеми, а после си правих два пъти тестове. Изолацията не беше толкова голям проблем за мен, зящото имаме голяма къща с двор на село, излизах да карам колело. Бях и в Търново от време на време. Така че положителното беше почивката, а отрицателното - че не можехме да плуваме. В момента в който се качихме на Белмекен, бях 4-5 кг отгоре, но за две седмици работа ги свалих. Но там най-бързо се влиза във форма, така че това беше голям плюс за отбора."
107 Финали на държавното първенство по плуване за мъже и жени - ден II
Антъни Иванов няма да участва на републиканското първенство на 50-метров басейн в края на август, тъй като трябва да си замине за САЩ в началото на месеца. Така първото състезание за него, на което ще опита да покрие норматив и на 100 метра, ще бъде зимният шампион през декември.

Снимки: Владимир Иванов/Sportal.bg и архив Sportal.bg

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти