Диана Петкова пред Sportal.bg: Онлайн тренировките помогнаха да се върнем бързо във водата

Диана Петкова пред Sportal.bg: Онлайн тренировките помогнаха да се върнем бързо във водата

Диана Петкова е сред надеждите на България за добри изяви при жените на големите шампионати по плуване в последните години. Талантливата пловдивчанка има покрит "Б" норматив на 50 метра свободен стил за Олимпийските игри в Токио и се надява, че след отлагането на Игрите с една година ще има достатъчно време да се подготви и за атака на "А" норматива в спринта. В момента Петкова е на лагер с националния отбор на България на басейн "Диана". В специално интервю за Sportal.bg тя сподели, че за нея отлагането на Олимпиадата е плюс.

46 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу
"Бях доста позитивно настроена по време на карантината, тъй като смятам, че почивката никога не е излишна. А и аз съм спринтьор, така че бързо ще се върна във форма. Мисля, че за това много помогнаха и тренировките, които правихме онлайн два пъти на ден, които бяха организирани от треньорите. Те присъстваха, доста се постараха, следиха как се чувствахме. Мисля, че заради това влизаме във форма толкова бързо и не се усети загубата", каза Петкова пред

Sportal.bg

.
109 Лагер на националите по плуване
Тя определя като положителен факт отлагането на Игрите за 2021 г., тъй като ще натрупа повече опит и ще има повече време да покрие "А" норматив за форума под петте преплетени кръга: "Всъщност другото позитивно нещо, което се случи, е, че преместиха Олимпиадата с една година. Специално за мен и за младия ни национален отбор е добре, защото имаме една година повече, за да се подготвим. Изобщо не е загуба. Мисля, че мога да покрия "А" норматива. 50 метра кроул си е моята дисицплина, не съм си я избирала аз - по-скоро тя избра мен."
109 Лагер на националите по плуване
Какво е било усещането за Диана при завръщането в басейна, как е уплътнавяла времето си по време на ограниченията, за какво мечтае, мисли ли все още за актьорска кариера - отговорите на тези въпроси може да откриете във видео интервюто.
ФОТОГАЛЕРИЯ от тренировка на националния отбор по плуване ТУК!!!

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти