Калоян Левтеров: Мисля, че за всички спортисти карантината се отрази добре

Калоян Левтеров: Мисля, че за всички спортисти карантината се отрази добре

За Калоян Левтеров 2019 година беше една от най-успешните в неговата кариера. Той се класира седми във финала на 200 метра гръб на Европейското първенство за юноши и девойки в Казан, като и в трите си плувания в тази дисциплина подобри националните рекорди за юноши и за мъже. 17-годишният талантлив възпитаник на Жорж Станкович в момента е на лагер с националния отбор на басейн "Диана" и се готви усилено за отложените с една година Олимпийски игри в Токио. Левтеров има покрит "Б" норматив на 200 метра гръб за Игрите, но се надява да успее да се справи и с "А" норматива. Той даде специално интервю за Sportal.bg

46 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу
"По време на карантината не съм спирал да тренирам - имахме сухи тренировки. Не съм качил нито едно кило, даже отслабнах. За мен беше доста добре, защото на плувците ни трябваше една почивка да възстановим малко, тъй като миналата година беше много натоварена, имаше много състезания. Мисля, че за всички спортисти тази карантина се отрази добре", заяви той пред

Sportal.bg

.
46 Тренировка на националите по плуване преди Европейското в Глазгоу
Левтеров обаче е бил нетърпелив да се завърне в басейна и отново да практикува едно от любимите си неща: "Месец и половина не сме стъпвали в басейна и това се отрази доста на тренировките ни, трудно влязохме във форма, но почваме наново и ще имаме доста време, за да се подготвим пак."
109 Лагер на националите по плуване
Той вярва, че допълнителната една година заради отлагането на Олимпиадата ще се отрази ползотворно на целия плувен национален отбор на България: "Нашият плувен национален отбор е доста млад и се надявам догодина много хора да покрием нормативи и в Токио да бъдем с голям състав."
22 "Запомнете това име" с Калоян Левтеров
Левтеров е леко притеснен, че Игрите може да бъдат отменени изцяло: "Имам опасение, че Олимпиадата може да бъде отменена изцяло, но се надявам нещата с вируса да се подобрят. Дори и на затворени врати, Олимпиадата ще се проведе."

Цялото интервю с Калоян Левтеров може да намерите във видеото!

ФОТОГАЛЕРИЯ от тренировка на националния отбор ТУК!!!

Снимки: Владимир Иванов и Иван Йочев/Sportal.bg

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти