Фантастично шоу с шест гола между ЦСКА-София и Левски (видео+галерия)

Отборите на ЦСКА-София и Левски откриха с фантастично шоу за нашите стандарти шампионския плейоф на efbet Лига. Пред около 12 000 зрители на стадион "Васил Левски" играчите на Милош Крушчич и Георги Тодоров завършиха 3:3. Двубоят беше пълен с обрати и драматични моменти, като и двата тима имат пълното право да съжаляват, че не спечелиха трите точки.Първо Янис Каргас си отбеляза автогол в 15-ата минута, след което последваха две греди на "червените" - Кери (20) и Гълъбов (32). Иван Горанов изравни от дузпа в 35-ата минута, Кали Тиам донесе пълен обрат в последните секунди на първата част. Греъм Кери пък изравни от дузпа в 58-ата минута. Симеон Славчев върна преднината на "сините" в 62-ата минута. Али Соу в 88-ата минута оформи крайния резултат, отпушвайки се след 190 дни. Така двата гранда не успяха да се победят за трети път през този сезон.

Двата отбора на практика нямат шансове да настигнат шампиона Лудогорец , който за поредна година ще ликува с титлата, но преследват второто място, което в момента се заема от Локомотив (Пловдив) . "Червените" имаха и останаха с точка повече от Левски, но пък "сините" са с предимство в преките двубои от редовния сезон, въпреки че те завършиха с две равенства -  2:2 и 0:0 . Играчите на ЦСКА-София имат актив от 51 точки, докато тези на Левски са с 50 точки четири кръга преди края на сезона.

Символичният домакин в този мач, тимът на Милош Крушчич, излезе с две промени от равенството 1:1 с Локомотив (Пловдив). Енрике Рафаел и Евандро замениха Рубен Пинто и Едвин Джеси. Вратар бе Густаво Бусато, докато в защита започнаха Иван Турицов, Пламен Гълъбов, Петър Занев и Брадли Мазику. Валентин Антов и Кристиян Малинов бяха опорни халфове, а Енрике, Евандро, Греъм Кери бяха тримата зад Али Соу. Временният треньор на "сините" Георги Тодоров също бе направил две промени сред 11-те, които донесоха първата победа на клуба през 2020 година срещу Арда ( 3:1 ). Капитанът в този мач Иван Горанов се завърна от първата минута, като замени дебютиралия юноша Костадин Илиев, а Найджъл Робърта игра вместо Станислав Костов. Под рамката на вратата отново застана Георги Георгиев, а Ивайло Найденов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон и Горанов бяха в защита. Кали Тиам бе опорен халф, а Филипе Нашименто, Паулиньо, Дени Алар и Станислав Иванов бяха четиримата зад Найджъл Робърта. Два пъти по-малко публика пристигна на стадиона в центъра на София от последното дерби през февруари, когато имаше 25 000 зрители, но голове нямаше. Този път пък щеше да има в изобилие. Крилото Кери нанесе първия точен удар в 3-ата минута, който Георгиев спаси. "Сините" отвърнаха с две неточни центрирания от фаул. В 14-ата минута страхотен пропуск направи Енрике, който беше изпуснат от Каргас и технично прехвърли Георгиев, но топката мина покрай лявата греда на "сините". Минута по-късно "червените" вече водеха. Първо остана впечатление, че автор на гола е Али Соу, който се разписа с глава след остро центриране на Кери. На повторението стана ясно, че Каргас, който пазеше нападателя, последен е играл с топката и си отбеляза автогол. Играчите на Левски протестираха срещу Кабаков, че при хвърлянето на спорната топка, Кери е играл с кълбото преди да докосне земята. Това обаче не беше така, тъй като ирландецът пое топката, след като тя тупна на тревата. Пет минути по-късно Кери удари сглобката на вратата с удар от 15 метра. Получилият жълт картон Нашименто беше заменен от Симеон Славчев, след като рискуваше да бъде изгонен, а Алар пропусна най-добрата атака на Левски в първата половина на полувремето.

Пламен Гълъбов пък удари за втори път гредата на "сините" в 31-ата минута. Буквално при следващата атака Бусато и Занев сбъркаха и подариха дузпа на Левски.

.

Станислав Иванов се възползва от неразбирателството на капитана и вратаря, като чукна топката преди бразилския страж, който го фаулира. Кабаков посочи бялата точка, а зад топката застана Горанов. Левият защитник стреля силно и възстанови равенството.

Изравнителното попадение стресна "червените", които бяха пълни господари на терена до 35-ата минута. Все пак Али Соу можеше да върне аванса на тима си в 43-ата минута. С хубав финт нападателят се освободи от Ейолфсон, но стреля извън вратата с левия крак.

Славчев измъкна топката от Мазику в последната минута на първата част, а левият защитник го фаулира. Последва центриране на Алар, Ейолфсон изпревари закъснелия Бусато с глава, а пред голлинията Тиам с плонж донесе пълен обрат за Левски. На почивката Тиаго Родригес замени Енрике. Още с първото си докосване португалецът можеше да се отчете с асистенция, но ударът на Малинов след неговото подаване мина на сантиметри от лявата греда.

Тимът на Крушчич беше по-активен и в 58-ата минута стигна до равенството. Това се случи след доста спорна дузпа в полза на "червените". Антов подаде хитро към Малинов, който вкара топката между краката на Ейолфсон. Исландецът тръгна да си помогна с ръката, докато халфът падна на земята и реферът посочи бялата точка. Кери се нагърби с изпълнението на дузпата и изравни. Вратарят Георгиев изби в гредата, но въпреки това топката спря в мрежата. Попадението е негово четвърто през този сезон. Тодоров пусна Мартин Петков и Мартин Райнов, които замениха Алар и Робърта. Хубава атака на левскарите в 62-ата минута завърши с гол на Славчев. Стаси Иванов проби отлично отдясно и качи топката на главата на Славчев, който надскочи Турицов и отбеляза своето първо попадение за клуба. Рубен Пинто влезе на мястото на Антов, а Гълъбов получи жълт картон за груб фаул срещу Горанов. Именно капитанът на "сините" изпълни свободния удар, а Райнов с глава беше близо до четвърти гол, но този път Бусато изби и спаси тима си. Станислав Костов и Здравко Димитров влязоха в последните минути, но не успяха да дадат нужната свежест. Измореният Горанов направи сериозна грешка при изнасянето на топката, като се забави с подаването и създаде атака на противника в 88-ата минута, което се оказа пагубно. Топката попадна в Пинто, който финтира Горанов и намери Соу, който с глава матира Левски за 3:3. Той беше изпуснат от Каргас, Славчев и Найденов. Попадението е първо за тарана след 190 дни голова суша. Той не бе вкарвал от победата с 4:0 над Дунав на 14 декември. Бившият играч на Киево вече има 10 гола през тази кампания, което е с един по-малко за целия минал сезон. Последните секунди Ахмед Ахмедов беше оставен непокрит на пет метра от вратата, но пропусна да се превърна в герой за "червените". Нападателят се хвърли на плонж при подаване на Джеси, но не успя да уцели топката и така двата тима завършиха 3:3. Интересното е, че в пети пореден мач Левски остана без успех срещу "червените", четири от тях завършиха наравно(

б.а.

единствената загуба със сегашния си треньор Тодоров 0:2 ), а също така за втори път през този сезон допуснаха изравняване в последните минути. Това бе седмо равенство между двата клуба от 15 мача след създаването на Първа лига в този формат през 2016 година. Победите за "сините" останаха три, а тези на "червените" са пет. Левскарите останаха без успех в плейофите срещу този съперник, като имат четири поражения и три равенства. Освен това играчите на 26-кратните шампионите вкараха за първи път три гола на ЦСКА-София, докато за четвърти път допуснаха три гола от "червените" през последните четири сезона. Сега двата тима имат много тежки реванши за Купата на България срещу Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив). На "Армията" ще се търси задължителна победа след 0:0 с "канарчетата" в Пловдив, докато на "Георги Аспарухов" ще разчитат на подвиг след 0:2 в първата среща на "Лаута" . Дали този спектакъл между "сините" и "червените" може да се повтори на първи юли във финала за Купата ще разберем след няколко дни.

ЦСКА-СОФИЯ - ЛЕВСКИ 3:31:0 Каргас (15-а)1:1 Горанов (35-д)1:2 Тиам (45+3)2:2 Кери (58-д)2:3 Славчев (62)3:3 Соу (88)

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1):

Густаво Бусато; Иван Турицов, Пламен Гълъбов, Петър Занев, Брадли Мазику, Валентин Антов (67-Рубен Пинто), Кристиян Малинов, Греъм Кери (78-Ахмед Ахмедов), Енрике Рафаел (46-Тиаго Родригес), Евандро (73-Едвин Джеси), Али Соу

Старши треньор: М. Крушчич

ЛЕВСКИ (4-2-3-1):

Георги Георгиев, Ивайло Найденов, Янис Каргас, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Кали Тиам, Филипе Нашименто (23-Симеон Славчев), Паулиньо (87-Здравко Димитров), Дени Алар (58-Мартин Райнов), Станислав Иванов (87-Станислав Костов); Найджъл Робърта (58-Мартин Петков)

Старши треньор: Г. Тодоров

ЖЪЛТИ КАРТОНИ:

Антов, Бусато, Гълъбов, Алар, Нашименто, Каргас, Ейолфсон, Славчев, Найденов

СЪДИЯ:

Георги Кабаков

СТАДИОН:

"Васил Левски ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти