Триумфът на Севиля праща Левски или Черно море директно във втория кръг на Лига Европа

Българският представител в Лига Европа, спечелил квота през турнира за Купата на България, ще започне участието си директно от втория предварителен кръг на турнира. Досега се знаеше, че един измежду Левски и Черно море ще стартира още от първия предварителен кръг на втората по сила надпревара, заедно с другите два български участника, излъчени от първенството. 

Промяната стана факт, благодарение на новия регламент в евротурнирите, осигуряващ на носителя на трофея в Лига Европа, в случая Севиля, място направо в групите на Шампионската лига в изданието 2015/16 година.

Четири страни се облагодетелстват от този факт и пласират по един отбор директно на по-преден етап от надпреварата. За щастие сред тях е и България, която е на 25-а позиция в ранглистата.

Нашият представител намира място направо във втория предварителен кръг, както и тима спечелил купата на  Швеция,  която е на 24-то място.

Носителят на Купата на Швейцария, която е на 13-то място отива направо в групите на Лига Европа, а този на 18-ия в ранглистата на Кипър се изкачва в третия предварителен кръг.

Финалът за купата на България Левски - Черно море е в Бургас, на 30 май, от 20.00 часа на стадион "Лазур".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти