Кметът на Монтана ще глобява волейболистите

Изключително ядосан останал кметът на Монтана Златко Живков след разгромната загуба на мъжкия отбор на Монтана от Арда (Кърджали) вчера, в първия мач между двата тима от четвъртфиналните плейофи на Суперлигата, в който монтанчани загубиха у дома безславно от кърджалийци с 0:3 гейма, съобщиха за  BGvolleyball.com от клуба.

Още рано тази сутрин сутрин в 7:30 ч. градоначалникът, който е един от най-спортните кметове у нас и осигурява финансови средства на тима, привикал за обяснение  за ситуацията шефа на клуба Стоян Костов.

Златко Живков изразил огромното си разочарование от играта на волейболистите в този мач и липсата на мотивация за гонене на победата. Кметът заявил, че ако отборът на Монтана не победи Арда като гост и не изравни серията в четвъртфиналите, ще има финансови санкции. При евентуална загуба в Кърджали и отпадане от плейофите състезателите ще бъдат глобени с мартенските си заплати.

Тимът на Монтана е изцяло на общинска издръжка, като са осигурени всички необходими средства за привличане на класни играчи и атакуване на челните места в Суперлигата. С второто си място след редовния сезон отборът на Монтана вече си е осигурил най-малко бронзовите отличия в първенството, но едно отпадане на толкова ранен етап като четвъртфиналните плейофи не е приемливо за градоначалника и спортната общественост на Монтана.

СНИМКИ: chervenkarton.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти