Марк Маркес получи още една корона след титлата в MotoGP

Шампионът в Световната надпревара по мотоциклетизъм за сезон 2016 Марк Маркес спечели четвъртото издание на състезанието на дърт трак в Барселона Superprestigio. Той стигна до успеха, побеждавайки Тони Елиас и Брад Бейкър в напрегнат финал.

Това е втората победа на младия испанец в състезанието. Той бе на върха в първата и втората тренировъчни сесии, доминира в квалификациите и си гарантира място във финала сред Елиас, Марсел Шрьотер и Шавиер Симеон от престижния клас. Към тях се присъединиха и състезателите от отворения клас, който включваше всички пилоти от различни дисциплини, а двукратният победител и спец на дърт трак Брад Бейкър бе главната заплаха за Маркес.

Марк пое лидерството с последен напън в края на състезанието, излизайки пред Бейкър, а впоследствие атака на Тони Елиас остави Бейкър трети. С победата си от уикенда Маркес изравни постижението на Бейкър от две победи.

Тома Шарер, който бе с най-добро време от отворения клас по време на квалификацията, остана осми след падане, опитвайки се да изпревари Бейкър за третото място.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти