"От питлейна": Валентино Роси опасно близо до Ф1 преди години

Бившият пилот от Световния шампионат по мотоциклетизъм и баща на действащата легенда Валентино Роси бе хванат в крачка и сподели няколко думи за възможността на сина си да отиде във Формула 1, която обаче е отказал. 

"Когато Валентино беше на 10 – 15 години започна с минибайк серии – нещо, което бе точно за неговата възраст. На едно състезание той стартира от полпозишън и реши, че перфектната тактика е да стартира отляво. Аз му казах, че е прав и това е най-правилното решение. Той ме погледна и каза "Тате, моля те, аз знам какво правя. Разбира се, че е най-доброто. Остави ме да го направя по своя начин". Втори път не проведохме такъв разговор. Един баща много рядко осъзнава колко е добър синът му и не вижда цялата картинка", сподели Грациано Роси.

"Валентино беше много близо до място във Формула 1, защото единствената машина, която може да се сравни с мотоциклета на MotoGP е болида на Формула 1 и всеки друг спорт би бил стъпка назад. Валентино отказа тогава, защото любовта му към кралския клас бе много голяма и реши, че не може да го смени".

Освен да бъде бърз, това, което иска Валентино наистина силно, е да бъде на върха: "Ако в други ден продължава да иска да е бърз с рали автомобил например или такъв от друг шампионат, той може да го направи. Но това ще бъде единствено заради неговата вечна цел да бъде номер 1".

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти