Кипър победи Андора във втория си мач

Без проблеми отборът на Кипър постигна втората си победа на Световната купа, след като надигра аутсайдера Андора. Мачът в зала „Орловец” завърши при резултат 39:14 (19:6). Още от началния съдийски сигнал до края Кипър владееше инициативата и темпото на игра, за да стигне до изразителния успех с 25 гола разлика.

За най-добър състезател от тима на Кипър бе определен Йоргос Антреу, който завърши с 9 гола. За отбора на Андор Айтор Пасукал завърши с 3 гола.

Костакис Орфану, старши-треньор на Кипър: „Бяхме и в този мач дисциплинирани. Предупредих играчите, да не се отпускат нито за момент, а да играят на върха на възможностите си, защото нямаме право да подценим нито един отбор. Всеки един мач за нас е много важен, защото трябва да ставаме по-добри. Утрешният мач с Азербайджан е непредсказуем, но ако играем концентрирано, трябва да победим”.

Давид Агилар, старши-треньор на Андора: „Много труден мач. Кипър са силен тим с добри изпълнители. Вратарят им Антонис Папаянис беше изключителен. Както казах вчера, нашият отбор е млад и тепърва ще търсим добрите резултати”.

Павел Пенчев, пратеник на Sportal.bg в Габрово

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти