WBC иска мач между Джошуа и Уайлдър

Президентът на Световния боксов съвет (WBC) Маурисио Сюлейман се надява да има мач за обединяване на титлите в тежка категория между Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър. Джошуа защити пояса на IBF и добави тези на WBA и IBO с победата с технически нокаут срещу Владимир Кличко. Шампион на WBC е Дионтей Уайлдър. Сюлейман се надява двамата боксьори да се срещнат. 
„Това ще е огромен мач. Уайлдър е голям шампион, а това ще е страхотен мач. Ние ще го подкрепим. Уайлдър има задължителен претендент и не знам какво точно ще се случи с Джошуа, може и той да има претендент. Но съм сигурен, че по някое време такъв мач ще има. Ще направим каквото трябва, за да има такъв мач“, каза Сюлейман. 

Претендент на Уайлдър е Бърмейн Стивърн. Двамата вече се срещнаха веднъж, когато Стивърн бе шампион, но Уайлдър му отне титлата с победа по точки.

„Стивърн беше шампион и Уайлдър го би. След това той трябваше да се бие за претендентското място срещу Алексндър Поветкин, но мачът бе отменен заради положителната допинг проба (на руснака – б.а.). Така че той стана претендент“, каза Сюлейман.

Колкото до Джошуа, той обясни, че е впечатлен от представянето му: „Двамата с Кличко върнаха интереса към дивизията. Беше страхотен мач, вълнуващ. Много съм горд. Антъни Джошуа спечели злато на олимпиадата, първо беше включен в ранглистата на WBC. Спечели интернационалната титла на WBC, влез първо в нашия топ 10. Беше №2 на WBC, когато получи възможност да се бие за друга титла. Гордея се с него, той е толкова добър човек. Модел за подражание е. Сигурен съм, че някой ден ще е шампион на WBC.“

Сюлейман коментира и случая с Поветкин, който бе наказан за 2 години заради допинг, но в момента обжалва.

„Боксът не е игра. Опасен спорт е, трябва да пазим честността и сигурността на боксьорите. Вярвам в чистия бокс, вярвам, че повече от бойците не искат умишлено да наранят опонента си, да се възползват“, добави Сюлейман.

udarsport.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти