Фюри: С Джошуа се разбрахме за мач през 2018 година

Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри твърди, че се е разбрал за мач с Антъни Джошуа, който да се проведе през април 2018. Британецът не е излизал на ринга от ноември 2015, когато победи Владимир Кличко по точки. Миналата събота пък Джошуа защити пояса на IBF и спечели тези на WBA и IBO след победа с технически нокаут срещу Кличко. Фюри обяви, че мачът ще е на 18 април, но това едва ли ще се случи, тъй като се пада сряда. Все пак той обясни, че сделка вече има, макар че от екипа на Джошуа не са обявили подобно нещо.

В момента Фюри е в Марбея, където започна тренировки. Той тежеше над 150 кг, преди да започне лагера, но вече е свалил 8. Въпреки това Фюри ще има още доста работа, докато си върне формата. Той не се притеснява от това, че не е имал мач от толкова време.

„Не мисля, че това ще ми повлияе. Владимир е на 41 г., беше извън ринга 17 месеца и почти успя да бие големия бодибилдър. Мислех, че Джошуа ще бъде нокаутиран в шестия рунд, почти се разплаках, това щеше да ми коства 20 или 30 милинона. Бих пуснал водно оръдие, за да го събудя. Владимир се боксираше внимателно както винаги и му свърши въздуха. Той е на 41, това е спорт за млади хора. Ако не беше на 41, със сигурност щеше да го бие. Победата си е победа, но ако Владимир беше на 100%, щеше да спечели. Моята победа срещу Кличко беше много по-добра, много по-добро представяне като бокс. Той не ме удари, а на Ей Джей му вкара милион удара, почти го нокаутира. Показа слабостите му. Надявам се Еди Хърн (промоутърът – б.а.) да пази Джошуа, защото всеки добър боксьор, който не е на 41 г. ще го бие. Дионтей Уайлдър, Джоузеф Паркър, всичките слабаци ще го бият“, каза Фюри.

Той не спира да говори за завръщане на ринга, макар че в момента няма лиценз, а след три дни ще бъде изслушан от британската антидопингова агенция. След това ще трябва да говори и пред британския боксов борд, за да получи лиценза си.

„Ще им направя предложение, което не могат да откажат“, пошегува се Фюри, цитирайки „Кръстникът“, а след това продължи: „Сега тренирам. Ще се завърна на 8 юли в галата, на която Били Джо Сондърс ще защитава световната си титла срещу Дани Де Вито (така Фюри нарича съперника на Сондърс Автандил Хурцидзе – б.а.). Ще направя няколко мача, два или три, докато чакам Джошуа. Няма пари при друг, искам Мистър Мускул. Мога да съм най-добрият Тайсън Фюри отново. Преди не ми пукаше, но сега са замесени 30 млн. паунда.  Бях сянка на себе си, но ще се завърна“, добави Фюри.

udarsport.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти