Майк Тайсън: Джошуа е още бебе, но вече промени бокса

Майк Тайсън: Джошуа е още бебе, но вече промени бокса

Майк Тайсън обяви, че Антъни Джошуа „е още бебе със само 19 мача“, но вече е променил бокса с победата си с технически нокаут срещу Владимир Кличко. Британецът защити титлата на IBF в тежка категория и спечели тези на WBA и IBO. Според Тайсън тази победа ще промени напълно случващото се в бокса.
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория 

„Когато имаш нов световен шампион в тежка категория и той е толкова експлозивен и печели титли така, това променя цялата игра. Всички дребни боксьори, които правят много пари, вече няма да правят такива пари. Всичко ще опира до Джошуа и тежката категория. Този мач промени бокса“, каза Тайсън по време на откриването на своя академия в Дубай.

Бившият световен шампион в тежка категория призна, че не е знаел много за Джошуа преди мача в събота, но смята, че британецът има всичко нужно да държи титлите дълго време.

„Беше страхотен мач. Всъщност мислех, че Кличко ще спечели. Мислех, че Джошуа е прехвален младеж от Англия. Но той се би много добре. Кличко е на 41 и никой не му е правил такова нещо. Най-важното – той показа сърце. Отнесе голям удар от Кличко, падна, но след това стана. Показа сила. Постоянен, упорит и не се отказва. Няма отказване при него. Харесвам това, че се опитва да нарани опонента си. Такъв е боксът, а повечето боксьори нямат този глад“, добави Тайсън.
Той подчерта, че Джошуа е станал световен шампион по-бързо от самия него.

„Джошуа е още само бебе с 19 мача, на мен ми отне 28 мача, за да стана световен шампион. Но на кого му пука, той е шампион. Небето е лимитът за него, той ще доминира в дивизията и ще изкара толкова много пари, ако продължава да прави това, което прави“, добави Тайсън.

Подобно на него, Джошуа също влиза в бокса, за да влезе в правия път, тъй като преди това дори е бил арестуван.

„Виждам сравнението. Ако си афроамерикнаец, в случая англичанин, е много вероятно да имаш тежки моменти. Ако си роден в грешната част на града, винаги ще бъде тежко. Ще имаш финансови трудности, трудности в училище. Така беше при мен, сега също е така. Боксът дава на децата – като мен, като Джошуа – изход. Можеш да вземеш човек с нищо, да го изчистиш и в следващия момент той се среща с президента на САЩ или премиера на Великобритания“, каза още Тайсън.
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория 

Майк бе известен с прякори като Животното и Най-лошия мъж на планетата. За разлика от него, Джошуа има доста по-различен имидж.
Джошуа е новият боксов крал в тежка категория 

„Той е добър, учтив, но скоро трябва да спре да бъде. Трудно е да останеш такъв, повярвайте ми. Хората ще го дразнят и той ще започне да говори неща, които не е знаел, че може да каже по телевизията! Така става“, добави Тайсън.

udarsport.bg

Следвай ни:

Още от Бойни спортове

Виж всички