Пилот на Дакар раздаде дрехите си на фенове, но скоро съжали

Мексиканецът Карлос Грасида участва на третото си издание на рали Дакар, но въпреки това, в импулсивен изблик забрави за суровите условия, които състезанието може да наложи, и раздаде топлите си дрехи на зрителите. Скоро обаче осъзна колко глупава бе постъпката му.

Навигацията от Ююни до Салта не бе особен проблем за Карлос: "Втората част от маратонския етап мина чудесно. Нямах никакви проблеми. Единственото малко некомфортно бе студът. Валеше, а после температурите рязко се повишиха. Стана толкова горещо, че свалих част от дрехите си и ги оставих на феновете, които ни наблюдаваха. Пътуваме към Аржентина и не очаквах да се нуждая от най-дебелите си дрехи още".

По пътя обаче състезателите се натъкнаха отново на дъжд, дори и на градушка, а мексиканецът посрещна предизвикателните условия без дрехите си. Той достига Салта около 2 часа през деня.

"Бях на мотора си повече от 20 часа. Никога не ми се е случвало подобно нещо. Преминах около 1 120 километра за един ден", сподели мексиканецът, усмихвайки се на слънчевите лъчи, които озаряваха бивака в Чилесито.

Времето все пак наистина се подобрява и мечтата на Карлос да финишира на рали Дакар още веднъж след 61-ото си място през 2014 година е само на три етапа. Към момента той заема 74-о място на девет часа и половина зад Съндърланд.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти