Болидът на Ферари за 2018 премина краш тестове

Болидът на Ферари за 2018 успешно премина краш тестове за челен удар. Колата, която вътрешно наричат 669, беше подложена в петък на изпитания в Болате, близо до Милано под ръководството на техническия директор Матиа Биното. По-рано са били преминати и съответните статични тестове. Италианският отбор отметна този важен етап точно два месеца преди официално обявеното онлайн представяне на 22 февруари. Това ще им даде доста време за развитие и подобрения.

Също както и останалите, Ферари трябва да се съобрази с новите директиви за волана и предното окачване. Задължителните изисквания забраняват отборите да снишават предницата в завоите. Скудерия са в процес на промяна на оригиналната геометрия на колата, за да избегнат всякакви съмнения за легалност. Новият болид е разработен под ръководството на главния дизайнер Симоне Реста и шефа на аеродинамиката Енрико Кардиле.

През изминалата година Ферари отбеляза забележителен напредък след неуспешната 2016. "Черните кончета" постигнаха общо 5 победи, а Себастиан Фетел почти до края се бореше за титлата. Президентът на компанията Серджо Маркионе заяви увереност, че отборът ще атакува първото място и през 2018.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти