Нийл Робъртсън дори не се яви на квалификациите за Indian Open

Нийл Робъртсън спечели първата си снукър титла от 13 месеца, когато победи последователно Марк Селби, Марко Фу и Рони О’Съливан, за да триумфира в Хонконг Мастърс. Левичаря от Мелбърн изглеждаше, че се завръща в най-добрата си форма, като бе подал заявка за участие в квалификациите за Indian Open, но изобщо не се яви за участие и така финландският му опонент Робин Хул се класира без игра за турнира.

По времето, в което се предполагаше, че Робъртсън трябва да се бори за място в основната схема на Indian Open, той публикува снимка от клуб, в който тренира. “Беше много приятно, че се видях отново с Джо Пери и потренирахме, а и оставихме щеките за 10 минути, за да си поговорим за футбол”, е написал Робъртсън в “Туитър”. Интересното е, че мачът на Джо Пери също се провали, но самият той се класира без игра, защото съперникът му Хамза Акбар не се яви в “Гилд Хол” в Престън.

От изиграните мачове до момента в квалификациите най-голямата изненада бе, че световният номер 18 Мартин Гулд бе разпилян с 4:1 от иранеца Сохеил Вахеди, който миналата седмица спечели бронзов медал на Световните игри във Вроцлав. Тийнейджърът Джаксън Пейдж пък не даде нито фрейм на опитния тайландец Тепчая Ун-Ну.

Още от Снукър

Виж всички