Съперниците на Перу поискаха отмяна на наказанието на Паоло Гереро

Капитаните на националните отбори на Австралия, Дания и Франция написаха отворено писмо до ФИФА, с което поискаха отмяна на наказанието на капитана на Перу Паоло Гереро заради употреба на забранени вещества.

34-годишният Гереро бе наказан за 14 месеца заради употреба на кокаин и по този начин ще трябва да пропусне първото участие на Перу на световно първенство от 36 години насам.

Миле Йединак, Симон Кяер и Юго Лорис, чиито тимове са съперници на Перу в група "D" на Мондиала обаче се застъпиха за наказания си колега и помолиха ФИФА да прояви "състрадание" и да намери "справедливо и правомерно решение", което би позволило на Гереро да достигне "върха" на своята кариера.

Гереро даде положителна проба през октомври след световната квалификация с Аржентина. Първоначално той бе наказан за 12 месеца, но след това ФИФА намали наказанието му на 6 месеца. Последва обаче обжалване пред КАС и съдът в Лозана отново увеличи наказанието, този път до 14 месеца, което означава, че Гереро няма да има право да играе до началото на 2019 година.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти