Барса запази статута "непобеден" след съдийски цирк в Ел Класико (видео+галерия)

Новият шампион на Испания Барселона продължава без поражение в Примера след 2:2 срещу Реал Мадрид в схватка от 36-ия кръг на Ла Лига, играна пред 97 939 зрители на “Камп Ноу”. Голямото шоу с марка "Ел Класико" тази вечер мина под сянката на груби съдийски грешки, определили крайния изход. Луис Суарес откри резултата в десетата минута, а Кристиано Роналдо изравни в 15-ата. В края на полувремето съдията подмина червен картон на Гарет Бейл, а секунди преди почивката правилно изгони Сержи Роберто. В 52-ата минута реферът Ернандес Ернандес подмина очевидно нарушение на Луис Суарес, уругваецът спечели огромно предимство, а секунди по-късно Лионел Меси отбеляза за "блаугранас". В 72-ата Гарет Бейл изравни. В 76-ата реферът не отсъди дузпа за "белите" за нарушение на Жорди Алба срещу Марсело.

Луис Суарес поведе атаката на каталунците, подкрепян от Лионел Меси. Ернесто Валверде постави вдясно Филипе Коутиньо и вляво - Андрес Иниеста.

Рафаел Варан успя да се възстанови и зае място до Серхио Рамос в центъра на защитата. Зинедин Зидан предпочете 4-3-3 с нападение, оформено от Гарет Бейл, Карим Бензема и Кристиано Роналдо.

@@@

Срещата на "Камп Ноу" започна с по-дейна игра на домакините. В четвъртата минута Меси изведе Суарес в наказателното поле, уругваецът стреля моментално, но Варан се намеси и изби в корнер. В шестата Кристиано беше спрян от флага за засада. Повторенията показаха, че ситуацията е доста дискусионна.

@@@

В десетата минута каталунският тим откри резултата след хубава акция. Суарес много хитро изведе Сержи Роберто, който се отскубна сам отдясно и центрира към далечната греда. Меси увлече защитниците и Луис Суарес остана непокрит на задната греда, откъдето реализира с удар от въздуха - 1:0.

@@@

"Лос бланкос" отговориха доста бързо. В 15-ата Кристиано подаде атрактивно с пета към Тони Кроос, той центрира към непокрития на втора греда Бензема, френският нападател насочи с глава в малкото наказателно поле, където Роналдо изпревари Жерард Пике - 1:1. Португалецът получи удар в глезена от защитника, но се завърна на терена сравнително бързо.

@@@

В 24-ата Кристиано Роналдо стреля с глава над гредата. Може би по-добрият вариант беше да остави топката за Бензема, който беше на доста по-добра позиция. Три минути по-късно "блаугранас" допуснаха нова грешка в средата на терена и в рамките на секунда-две Кристиано беше изведен от Лука Модрич в наказателното поле. Марк-Андре тер Стеген се придвижи бързо и португалецът би в неговите крака.

@@@

Минута по-късно Роналдо отново беше свободен, този път на левия фланг. Номер 7 реши да стреля силно по диагонала и броени сантиметри го разделиха от целта. В 31-ата Жорди Алба и Модрич се сдърпаха, като левият защитник първи "се озъби", но се отърва без картон. В 40-ата гостите от "Сантиаго Бернабеу" се измъкнаха от пресата и след това атакуваха на скорост защитата на съперника. Бензема реши да шутира по диагонала и прати кълбото в аут. Две минути по-късно Коутиньо изведе Меси, той опита да финтира Кейлор Навас, но кълбото му избяга.

@@@

Полувремето завърши с неприятни сцени. Първо, Луис Суарес и Серхио Рамос си скочиха и си "спечелиха" жълти картони. Малко по-късно Лео Меси умишлено се хвърли за грубо нарушение в краката на "белия" капитан и също получи картон. В 45-ата Гарет Бейл атакува с бутони прасеца на Самюел Юмтити. Това остана скрито от очите на съдиите, макар че страничният рефер беше много близо. Уелсецът заслужаваше червен картон, като минути по-рано фаулира остро и Андрес Иниеста. Във втората добавена минута Сержи Роберто си изпусна нервите и удари без топка в лицето Марсело, за което получи справедлив директен червен картон. Бразилецът хитро провокира своя съперник с побутване с лакът.

На почивката Валверде извади Коутиньо, за да пусне десен защитник - Нелсон Семедо. Зидан пък смени Кристиано, който получи болки в глезена при своя гол. Марко Асенсио зае позиция по лявото крило. В 50-ата Семедо се увлече в предни позиции и даде начало на контра за гостите. Асенсио се устреми по крилото, Бейл търсеше място в наказателното поле, но Асенсио реши да завърши нападението с удар - в ръцете на вратаря.

В 52-ата Луис Суарес очевидно изрита Рафаел Варан, но съдията подмина нарушението. Уругваецът тръгна напред, подаде към Меси, аржентинецът запази топката и я завъртя по фамозен начин към близкия ъгъл, пращайки топката до гредата в мрежата - 2:1 за Барса. В 54-ата "лос кулес" отново пратиха топката в мрежата, но секунди по-рано беше регистрирана засада, за която останаха сериозни съмнения. В 58-ата Семедо беше изведен отдясно в наказателното поле, центрира успоредно на аутлинията, но Паулиньо се размина с топката. Бразилецът беше влязъл минута по-рано, а "Камп Ноу" аплодира напускащия Андрес Иниеста.

@@@

В 70-ата Луис Суарес хитро изрита топката напред, извеждайки Меси. Аржентинецът се втурна към наказателното поле и стреля по диагонала - Навас плонжира и изби в корнер. В 72-ата Бейл изравни резултата след прекрасен фалцов удар от дъгата. Брилянтното подаване дойде от крака на Асенсио. В 76-ата Марсело овладя в наказателното поле, пусна топката напред, Алба го изрита в единия крак, но съдията скандално реши, че това не е дузпа.

@@@

В 82-ата Меси малко щастливо успя да стигне до топката, навлезе в наказателното поле, след което стреля фалцово към далечната греда и сантиметри го разделиха от целта. При следващата атака Лео подмина с лекота Каземиро в наказателното поле и от позиция за центриране реши да стреля, като този път Навас беше подготвен за разлика от мача с Байерн. До края и двата тима потърсиха победата, като гостите от Мадрид доста по-продължително се задържаха пред наказателното поле на съперника.

@@@

Барса има още три изпитание до края на сезона, в които ще се опита да не допусне загуба. Мислите на Реал Мадрид са изцяло насочени към финала в Шампионската лига на 26 май.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БАРСЕЛОНА ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА РЕАЛ МАДРИД

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти