Интер разпиля Удинезе

Отборът на Интер разпиля Удинезе с 4:0 на стадион "Дачия Арена" в мач от 36-ия кръг на Серия "А". Тимът на Лучано Спалети продължава да мечтае за класиране в Шампионската лига, като вече има 69 точки. "Нерадзурите" са пети, изоставайки на точка от Лацио и Рома, които имат мач по-малко, а до края на сезона остават още два кръга. Головете отбелязаха Андреа Ранокия (12), Рафиня (43), Мауро Икарди (45) и Борха Валеро (71), а Секо Фофана беше изгонен с помощта на ВАР в 49-ата минута.

Грандът от Милано си върна на "фриуланите" за загубата с 1:3 на "Сан Сиро" през декември, която беше първа за интеристите през този сезон. Домакините пък записаха общо 22-а загуба, която е 12-та в последните 13 мача, като продължават да рискуват да изпаднат от елита. Удинезе има 34 точки и заема 14-то място, но 17-ия Киево има 31 точки, а и мач по-малко.

Хърватският треньор Игор Тудор, който дебютира на "Дачия Арена", след като преди седмица прекъсна серията от 11 поредни загуби на отбора в Серия "А", бе направил няколко промени. Якуб Янкто и Антонин Барак останаха на пейката, а на тяхно място започнаха Родриго де Паул и Андрия Балич. "Фриуланите" бяха в серия от пет поредни поражения на своя стадион. Последната победа в Удине бе на 23 декември срещу Верона (4:0).

Наставникът на гостите Лучано Спалети беше без Матиас Весино и Данило Д`Амброзио, които са наказани от мача с Ювентус (2:3), а също така и без контузения Роберто Галярдини. Борха Валеро и Марсело Брозович бяха опорните халфове в схемата 4-2-3-1. Ранокия замени Жоао Миранда, тъй като бразилецът се контузи на загрявката, а Далберт беше ляв защитник вместо Давиде Сантон. Антонио Кандрева, Рафиня и Иван Перишич пък действаха зад Мауро Икарди.

Повече от 10 години двата тима не са завършвали наравно във Фриули, а миналата година "нерадзурите" спечелиха с 2:1 с два гола на Перишич.

@@@Миланският гранд от първата минута започна да търси попадението, като в петата минута Данило изби от голлинията удар с глава на Перишич. Малко след това Албано Бицари трябваше да се намесва след крос на Жоао Кансело. В 11-ата минута Икарди стреля между краката на Данило, но Бицари спаси, а минута по-късно тифозите на "черно-сините" празнуваха. Ранокия засече с глава центриране на Брозович от корнер, като даде аванс на своя тим. Интересното е, че това е втори гол за бранителя, като последното му попадение беше при последния мач, в който беше титуляр срещу Беневенто (2:0) на 24 февруари.

@@@Гостите продължиха да атакуват, а Данило отново изби от голлинията удар на Перишич в 17-ата минута. Този път хърватинът стреля с крак от 18 метра, след като Бицари бе напуснал наказателното поле, но бранителят пак го лиши от удоволствието да се разпише. Антонио Кандрева пък направи сериозен пропуск в 33-ата минута, стреляйки в аут от пет метра.

Агитката на домакините бойкотираше своите любимци, които във втората половина на първата част изравниха играха, но на контраатака Интер имаше много повече класа и създаваше неприятности на Удинезе.

@@@

Именно след контраатака пък "бианконерите" пропуснаха да изравнят. Кевин Лазаня беше изведе отлично зад защитата в 35-ата минута. Бързият футболист остана очи в очи със Самир Ханданович, но стражът спаси с крак.

В 43-ата минута Рафиня отбеляза първото си попадение в Серия "А". Бившият играч на Барселона беше изведен зад защитата и технично удвои, а голът е първи за него от февруари 2017 година, когато се разписа във вратата на Атлетико Мадрид.

@@@

Буквално в последната минута Икарди също беше точен и реши мача в полза на "нерадзурите". Аржентинецът нахлу отдясно и с удар в близкия удар вкара своя 28-и гол в шампионата, разписвайки се в четвърти пореден мач от Серия "А", а също така за шести път във вратата на Удинезе.

@@@

Втората част започна с добра възможност за момчетата на Тудор, но в 49-ата минута Фофана беше изгонен, което окончателно предреши срещата. Той настъпи Перишич, след което Мацолени с помощта на ВАР го изгони. Останали с десет човека домакините вече нямаха шанс да се върнат в мача, но въпреки това се опитаха да вкарат почетно попадение. Интер намали обороти, въпреки това в 71-та минута Валеро вкара четвърти гол и негов втори за сезона.

@@@

Малко преди края резервата Ян Карамо нацели горната греда сам срещу вратаря, като пропиля отлична възможност да нанесе още по-голяма загуба на домакините.

@@@

Интер приема Сасуоло и гостува на Лацио в последните два кръга.

СЪСТАВИТЕ НА МАЧА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ИНТЕР ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА УДИНЕЗE ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти