Лацио и Рома продължават ръка за ръка в битката за ШЛ (видео + галерия)

Очакваният сблъсък между Лацио и Рома от 32-ия кръг на Серия "А" завърши без победител. 148-ото "Дерби дела Капитале" не беше белязано от голове, като приключи при резултат 0:0, но въпреки това не липсваха емоции на "Олимпико". Два пъти гредите спряха "джалоросите", първо след изстрел на Бруно Перес в 37-ата минута, а след това след удар с глава на Един Джеко в 90-ата минута. Бранителят на "бианкочелестите" Стефан Раду пък беше изгонен в 80-ата минута. Точката остави двата тима ръка за ръка в битката за Шампионската лига. "Орлите" и "вълците" са с актив от 61 точки в класирането, като заемат третото и четвъртото място, които гарантират участие в групите на най-престижния клубен турнир. Интер остана пети с 60 точки, а шестият Милан е на осем точки от римските клубове..

Двата тима влязоха в различно настроение, след като "вълците" разпиляха Барселона с 3:0 и се класираха на полуфинал в Шампионската лига. "Орлите", които бяха домакини в този мач, пък пропуснаха уникален шанс да играят на полуфинал за Лига Европа, след като допуснаха три гола за шест минути срещу Ред Бул Залцбург и отпаднаха след общ резултат 5:6.

Освен това играчите на Еузебио Ди Франческо имаха два дни повече, за да се подготвят за този мач, което беше обявено за сериозно предимство от щаба на лациалите.

 

@@@

Треньорът на "орлите" Симоне Индзаги изненадващо остави Луис Алберто извън състава, като заложи на Фелипе Андерсон и Чиро Имобиле в предни позиции, а постройката на символичните домакини беше 3-5-1-1.

@@@

Ди Франческо заложи във втори пореден мач на схемата 3-4-2-1, която му донесе успех срещу Барселона през седмицата.

@@@

Пред почти препълнените трибуни на "Олимпико" двете агитки демонстрираха хубави хореографии.

@@@

Лацио започна по-силно, но Марко Пароло пропусна, след което Рома изравни играта и създаде най-добрата възможност преди почивката, когато Бруно Перес удари гредата в 37-ата минута. Бившият играч на Торино беше изведен от Раджа Наинголан, бразилецът стреля силно по диагонала, но топката се отби в дясната греда.

@@@

През втората част битката на терена продължи, а Имобиле пробва два пъти да отбележи поредното си попадение за сезона. Джордан Лукаку и Луис Алберто се появиха за "небесносините", като замениха Фелипе Андерсон и Сенад Лулич,  а Дженгиз Юндер смени Патрик Шик. Алесандро Флоренци влезе на мястото на контузилия се Костас Манолас.

@@@

Луис Алберто пробва удар извън целта, а в 80-ата минута Раду беше пратен под душовете заради втори жълт картон.  От сезон 1994/1995 година това бе червен картон №33 в дербито на Рим, което е абсолютен рекорд в Италия.

@@@

Рома повярва, че може да постигне втори успех през този сезон срещу градския съперник, а Стефан Ел Шаарауи влезе на терена, записвайки мач №100 за "джалоросите". Изненадващо Адам Марушич можеше да матира Рома, но Фараона изби топката от крака му в последния момент.

В 90-ата минута Джеко можеше да се превърне в герой, но първо Томас Стракоша изби неговия опасен удар с глава, а при следващото центриране деветката от Босна и Херцеговина удари горната греда с глава.

@@@

Секунди след това Джеко пробва бомбен удар от 22 метра, но топката излезе на сантиметри от гредата. Буквално в последния миг от мача Сергей Милинкович-Савич пробва удар от над 50 метра, който изненада Алисон, но не попадна в рамките на вратата. Така двата тима бяха изпратени с аплодисменти.

Първото равенството без голове от февруари 2014 година, беше общо 58-то в историята на дербито на Вечния град, където Рома има 53 победи, а Лацио 37.

@@@

През седмицата Лацио гостува на Фиорентина, докато Рома приема Дженоа на Андрей Гълъбинов в мачовете от 33-ия кръг на калчото.

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛАЦИО ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА РОМА ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти