Травмата на Кейн не трябва да ни бъде оправдание, смята Почетино

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино не иска отсъствието на Хари Кейн да се превръща в основна тема на коментари. Голаджията получи травма и най-вероятно ще се завърне в игра едва за последните няколко мача.“Контузията на Хари не трябва да ни служи за оправдание”, смята наставникът на лондончани.Отборът отпадна от Шампионската лига и затова вече насочва вниманието си към първенството и турнира за Купата на Англия, където в събота се изправя срещу Суонзи в четвъртфинална битка.

“Вярвам, че пак ще разчитам на Кейн през сезона - продължи Почетино. - Той е боец, който все едно си пъхна крака в пералнята, за да отбележи на Борнемут. Ние обаче сме спокойни, защото разполагаме с достатъчно класа, за да печелим. Имаме няколко други футболисти, които могат да заемат неговото място - Деле Али, Сон Хюн-Мин, Фернандо Йоренте, Ерик Ламела, Лукас Моура. За мен не е от такова значение кой точно ще бъде на въпросната позиция, а как ще използваме пространствата, за да се справим със защитата на съперника.”

Аржентинският специалист продължава да е под напрежение, защото все още не е спечелил нито един трофей с “шпорите”. “Няма да си купуваме купите, а ще ги заслужим - убеден е наставникът. - Футболистите са много щастливи. Най-лошото нещо в живота е да се сравняваш с останалите. Трябва да се сравняваме само със себе си. Играчите се чувстват горди от това, което правят.”

Мениджърът на Тотнъм призна още, че преди ФА Къп не е бил приоритет, но вече е.

Още от Футбол свят

Виж всички