Макларън се страхуват да обявят целите си за 2018

От отбора на Макларън признаха, че са притеснени да обявят целите, които са си поставили за предстоящия шампионат във Формула 1 през 2018 година. Това призна шефът на славния британски тим Зак Браун. През миналата година двукратният световен шампион Фернандо Алонсо и младата надежда на тима Стофъл Вандоорн събраха точки за едва девето място в класирането при конструкторите.

За отбор с историята на Макларън това представяне се определя от всички като срамно, а по-лошото е, че това не е прецедент, а в последните години се превърна в нормална позиция за тима във Формула 1.

"Ние сме един от най-големите отбори във Формула 1. Целта, по която всички работим, е да се върнем в челото. Досега не сме, а и не смятаме да го обявяваме официално, защото това е много опасно. Очакванията от всички към нас са високи, а реалността миналата година бе деветото място при конструкторите", коментира Зак Браун.

"Това е причината да ни е страх да обявяваме високи цели като завръщането на върха. Първо трябва да свършим тонове работа и ако имаме много късмет, в края на 2018 година ще можем да се поздравим с успех", завърши той.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти