Шарапова изхвърча от турнира в Шънчжън, Халеп е на финал

Миналогодишната шампионка Катерина Синякова изхвърли Мария Шарапова от турнира в Шънчжън (Китай). Чешката тенисистка показа здрави нерви срещу бившата №1 в света и я елиминира с 6:2, 3:6, 6:3 след почти два часа игра.Синякова доминираше в първия сет, в който взе ранна преднина от 3:1 и не допусна обрат. Във втората част рускинята започна ударно и натрупа аванс от 3:0, който задържа, за да изравни резултата. 47-ата в света чехкиня обаче успя да реализира единствен пробив в шестия гейм на решаващата трета част и стигна до успеха.Така Синякова си осигури място на финала и ще защитава титлата си срещу настоящата водачка в световната ранглиста Симона Халеп (Румъния). Тя от своя страна победи убедително на полуфиналите сънародничката си Ирина-Камелия Бегу с 6:1, 6:4.

Халеп запази перфектния си баланс срещу своята партньорка на двойки тази седмица, повеждайки с 6-0 в преките двубои между двете. Освен това Симона записа 11-а поредна победа срещу румънски тенисистки. 26-годишната тенисистка няма загуба срещу сънародничка от повече от седем години, като последният й неуспех бе срещу Сораня Кърстя през 2010-а.

"Беше тежък мач, знаех, че Бегу е много добра и във втория сет се видя, че тя подобри играта си. Много съм горда с победата си днес. Щастлива съм, че отново ще играя на финала в Шънчжън. Винаги ми е харесвало да играя тук и битката за титлата утре ще бъде голямо предизвикателство за мен. Готова съм да играя, ще видим какво ще се случи", заяви Халеп.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти