Юве няма спирка, Дибала се отпуши, а Роналдо запази головете за Наполи (видео)

Италианският шампион Ювентус продължава без спирка в Серия "А". "Бианконерите" надвиха с 2:0 Болоня в мач от 6-ия кръг на калчото, записвайки шести пореден успех. Така футболистите на Старата госпожа останаха на върха в класирането с пълен актив от 18 точки. Пауло Дибала (11) и Юнес Матюиди (16) прекършиха играчите на Филипо Индзаги още в началото на срещата на "Алианц Стейдиъм".Голямата звезда Кристиано Роналдо игра цял мач, като до последните секунди търсеше възможност да отбележи своя четвърти гол за сезона, но така и не успя. Португалецът беше герой за тима в предните две срещи, като донесе победите с 2:1 над Сасуоло и 2:0 над Фрозиноне, но срещу Болоня спря головата си серия. Тимът му обаче лети напред в шампионата и без неговите попадения.

"Бяло-черните" търсеха шеста победа, за да влязат с преднина в дербито с Наполи тази събота в Торино.

Наставникът Масимилиано Алегри реши да заложи на схема 3-5-2, като бе заменил шестима от титулярите,

които стартираха при успеха с 2:0

над Фрозиноне. Суперзвездата Кристиано Роналдо отново бе на терена, като е единственият играч на Старата госпожа, който е бил титуляр във всички мачове.

Войчех Шчесни, Джорджо Киелини, Даниеле Ругани, Алекс Сандро, Емра Джан и Марио Манджукич бяха заменени от Перин, Бардзали, Бонучи, Бенатия, Кансело и Матюиди.

Дебют за тима от Торино направи вратарят Матия Перин. Опитните Андреа Бардзали, който записа първи минути през тази кампания, Леонардо Бонучи и Меди Бенатия играеха в защита, докато Жоао Кансело и Хуан Куадрадо действаха по крилата. Миралем Пянич, Родриго Бентанкур и Юнес Матюиди бяха халфовете зад Кристиано Роналдо и Пауло Дибала.

Треньорът на гостите Филипо Индзаги бе направил четири промени в състава, който преди три дни победи Рома (

2:0

), което бе първи успех на тима му за сезона.

Ибрахима Мбайе, Мичел Дийкс, Нехуен Пас и Матия Дестро замениха Себастиан Де Майо, Федерико Матиело, Матиас Сванберг и Федерико Сантандер. СуперПипо остана верен на налаганата от него схема 3-5-2, като останалите му титуляри бяха Лукаш Скорупски, Данило, Артеро Калабрези, Блерим Джемали, Ладислав Крейчи, Адам Наджи и Диего Фалчинели.

Домакините тръгнаха много активно от самото начало. Куадрадо пръв пробва удар, който Скорупски парира. Юве имаше претенции за дузпа в 3-ата минута, но нарушение срещу Матюиди на Калабрези не беше отсъдено. Малко по-късно Дибала изправи тифозите на крака с първото си попадение за сезона. С малко късмет Матюиди остана очи в очи със Скорупски, като стреля силно, а вратарят изби, но аржентинската "десетка" с акробатичен удар вкара за 1:0. Талантливият футболист има вече 53 гола в калчото с екипа на Юве, след като не се беше разписвал от 492 минути,

когато отново беше точен срещу Болоня (3:1)

.

Попадението даде още повече спокойствие на домакините, които в 16-ата минута вече водеха с 2:0. Този път Дибала с центриране отляво потърси Роналдо, който надбяга защитата, но от малък ъгъл върна топката пред вратата на гостите, а връхлитащият Матюиди се оказа най-съобразителен, като пое топката и с левия крака прати коженото кълбо под горната греда.

Това бе негов втори гол във вратата на Болоня, след като откри головата си сметка на Апенините

на "Ренато Дал`Ара", както и общо пети в Серия "А".

Роналдо търсеше своя четвърти гол за сезона, но стреля първо в аут, а в 27-ата минута обра овациите с хубаво отиграване и силен изстрел, който Скорпуски изби. Груб фаул на Пянич беше санкциониран с жълт картон, но халфът от Босна и Херцеговина можеше да бъде пратен под душовете. Бентанкур беше отново активен, като също пробва да се разпише с далечен изстрел.

През втората част опитният състав на Алегри не даваше да много възможности на гостите. Шампионите имаха тотален превес, но видимо намалиха обороти, пазейки силите си за мача с Наполи. Все пак в 60-ата минута Кансело беше близо до трети гол, но Скорупски изби в корнер. Емре Джан влезе на мястото на Пянич, докато на терена не се случваше нищо интересно. Перин парира удар от фаул на Крейчи.

Федерико Бернардески смени Куадрадо, а Роналдо до последно чакаше своята възможност. Той пропусна в 85-ата минута, когато беше изведен от Дибала, но въпреки това попадението нямаше да бъде зачетено поради засада. В последните секунди Роналдо изведе Джан, халфът стреля, но полският вратар за пореден път изби. Бонучи пръв стигна до топката, като я върна към бившия играч на Ливърпул, който отново стреля, но и този път Скорупски спаси.

Така срещата завърши 2:0, а хубавата новина за Юве е, че за трети пореден мач не допусна гол и побеждава с два гола разлика, като се има предвид и срещата с Валенсия в Шампионската лига. Сега предстои сблъсък с Наполи, който изостава на три точки от шампионите,

но последния път спечели

гостуването си в Торино с

1:0

.

Болоня остана на 18-то място с 4 точки, като приема Удинезе през уикенда.

СЪСТАВИТЕ НА МАЧА КЛАСИРАНЕ МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЮВЕНТУС ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БОЛОНЯ ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти