Венелин Филипов влезе при загуба от Севиля, бивш младежки национал триумфира срещу Легия

Севиля върви уверено към груповата фаза в “своя” турнир - Лига Европа, макар че днес взе изненадващо пестелива победа срещу Жалгирис с 1:0. Тимът от Андалусия не беше в оптимален състав, но все пак в стартовите 11 на старши треньора Пабло Мачин личаха имената на Висам Бен Йедер, Нолито, Даниел Карисо, завърналия се от Барселона Алейш Видал и Евер Банега, който отбеляза единствения гол. Аржентинският национал беше точен в 34-ата минута.

За гостите от Литва като резерва в края се появи българският защитник Венелин Филипов. Бившият халф на Славия Жереми Мансоро беше титуляр, а познатият от изявите си в ЦСКА Серж Нюаджи влезе четвърт час преди последния съдийски сигнал.

Севиля имаше много положения, но голът на Банега от пряк свободен удар си остана единствен.

Българско участие имаше и в един от най-сензационните резултати тази вечер - победата на Дюделанж като гост на Легия (Варшава). Цял мач за отбора от Люксембург игра бившият младежки национал Едисон Йорданов, който получи жълт картон.

Дюделанж поведе в средата на първата част с гол на Клеман Кутуруе, но поляците бързо изравниха. В края на полувремето Иняки Астис остави Легия с човек по-малко, а Давид Тюрпел от дузпа в 62-ата минута донесе изненадващия успех на гостите.

АЕК (Ларнака) се наложи с 2:0 при гостуването си на Щурм (Грац), а мачът беше прекъснат за известно време, след като единият от страничните рефери беше уцелен в главата с хвърлена от трибуните бутилка.

Йоан Труйолс и Иван Тричковски вкараха попаденията за кипърците.

Отстранилият Славия отбор на Хайдук (Сплит) направи нулево реми на "Полюд" срещу Стяуа в люто балканско дерби, а другият представител на Хърватия - Риека, завърши 1:1 като гост на норвежкия Сарпсборг.

Лига Европа - трети квалификационен кръг:

СЕВИЛЯ - ЖАЛГИРИС 1:0

1:0

Е. Банега (34)

ХАЙДУК (СПЛИТ) - СТЯУА (БУКУРЕЩ) 0:0

САРПСБОРГ - РИЕКА 1:1

1:0

К. Захарласен (72)

1:1

З. Квържич (83)

ЛЕГИЯ (ВАРШАВА) - ДЮДЕЛАНЖ 1:2

0:1

К. Кутурие (24)

1:1

К. Лопес (27)

1:2

Д. Тюрпел (62) д.

ЩУРМ (ГРАЦ) - АЕК (ЛАРНАКА) 0:2

0:1

Й. Труйолс (46)

0:2

И. Тричковски (74)

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти