Попето не успя да помогне на Спартак (видео)

В първия кръг Спартак се наложи трудно над Оренбург с 1:0, а Локомотив направи нулево равенство като гост на Уфа. В тима на Сьомин се появи новото попълнение Гжегож Криховяк, който действаше редом до Игор Денисов в средата на терена. Мануел Фернандеш връзваше играта на "железничарите", в предни позиции се разчиташе на братята Миранчук и Джеферсон Фарфан.  

Ивелин Попов бе на пейката за символичните гости. Руските национали Иля Кутепов и Александър Самедов също бяха резерви. Атаката водеше Зе Луиш, Куинси Промес сновеше по левия фланг, а отдясно стартира новото попълнение Александър Ташаев. Роман Зобнин, Фернандо и Денис Глушаков оформиха триото в средата на терена за "червено-белите". Младокът Александър Максименко отново бе предпочетен на вратата за сметка на Артьом Ребров.

През миналия сезон Локо сътвори паметен обрат от 0:2 до 4:2 на "РЖД Арена", но днес съперниците подходиха много по-предпазливо. Спартак доминираше в началните минути и първо Глушаков стреля с глава след подаване на Промес, а секунди по-късно отново Глушаков застраши вратата на Гилерме, но бразилецът внимаваше.

Спартаковци успяваха да изненадат защитата на Локо с бързи пасове и постоянна смяна на местата. В 11-ата минута Куинси Промес се промъкна в наказателното поле, но от чиста позиция прати топката в ръцете на Гилерме. 

В средата на полувремето статистиката беше категорична - 7:0 удари в полза на Спартак. Постепенно обаче двубоят навлезе в по-спокойно русло, без много атаки към двете врати. Единствената по-интересна ситуация дойде в 38-та минута, когато Промес с каскада от финтове остави зад себе си Владислав Игнатиев, но подаването му завари неподготвен Зобнин и той прати топката в аут.

Няколко по-остри влизания в първите минути след почивката покачиха напрежението, но съдията Владимир Москальов се справи. Публиката в Черкизово пък не престана да освирква бившия си любимец Глушаков.

В 64-ата минута Антон Миранчук се засуети след пас на Фернандеш и още една възможност за гол си отиде. В 70-ата резервата Луис Адриано скочи най-високо и отправи хубав удар с глава, но Гилерме за пореден път показа забележителен рефлекс. 

Малко след това Попов замени Глушаков и се включи доста активно. И двата тима търсеха победата, но им липсваше точност при последния пас. Локо още няма гол след три официални мача и това със сигурност е сигнална лампа за Сьомин, а Спартак трябва да съжалява за многото си пропуски преди почивката.

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти