Матей Казийски отново се събра с Радо Стойчев, но в Полша

Звездата на българския волейбол Матей Казийски отново се събра с най-титулувания български треньор Радостин Стойчев. Казийски, който през последните 3 години игра за японския ДжейТект Стингс (Кария), днес премина официално в полския Сточния (Шчечин), съобщиха официално от клуба. По-рано преди 10 дни пък Радо Стойчев бе назначен за спортен директор на клуба.От Шчечин обявиха трансфера на 33-годишния българин за най-голямата бомба това лято в Полша. С привличането на Матей Казийски се запълва още едно парче от пъзела на сериозния проект, който се гради в клуба. По-рано със Сточния подписаха и звездата на Полша Бартош Курек, бившият разпределител на "Дружина полска" Лукаш Жигадло и белгийският център Симон Ван Де Вуурде, който е играл заедно с Казийски в италианския Тренто.

Матей Казийски е представен като една от живите легенди на световния волейбол с богата кариера и множество медали и титли. Всички в клуба се надяват, че с привличането на Матей ше могат да изпълнят големите си поставени цели.

Българинът ще играе и в Сточния с любимия си №1. "Един от най-великите играчи на нашето време, една легенда се присъединява към нашия отбор. Нямаме търпение да дойде новият сезон", бе посланието към приветстващата снимка.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти