"Новия Казийски" ще играе при Матей Казийски в Полша

"Новия Казийски" ще играе при Матей Казийски в Полша

Един от големите таланти на българския волейбол Аспарух Аспарухов ще продължи кариерата си в полския Шчечин, където от идния сезон ще се изявява и бившият национал Матей Казийски. 

Волейболистът, който през последния сезон игра за Монтана, ще подпише договор за 1 година по-късно този месец, когато навърши пълнолетие. Трансферът в Полша е крачка към голямата цел. 

“Проектът на отбора е много голям. Има състезатели на високо ниво и това са нещата, които ме спечелиха, за да взема това решение.”

 

“Категоричен бях, защото знам, че това е пътят, който трябва да извървя, за да играя на най-високо ниво. Това е първата стъпка”, сподели Аспарухов пред NOVA

Наскоро за спортен доректор в Шчечин беше назначен един от най-успешните български треньори Радостин Стойчев.

“Той и щабът му работят на най-високо ниво и тези неща, които може да научи, няма къде другаде да научи. Ако човек успее да ги научи ще е добре за всеки състезател. Без това един състезател сам да е взискателен към себе си, няма как да постигне мечтите си.”

Постоянно сравняван с Матей Казийски, Аспарух Аспарухов следва своя път във волейбола. Сега един горд баща изпраща своя син, който ще застане рамо до рамо на игрището със самия Казийски.

 

“Ние имаме волейболния Меси и ако синът ми има възможността да е рамо до рамо с него - нищо по-хубаво от товa”, каза от своя страна бащата на Аспарух, който е със същото име и фамилия като сина си.

 

“Мисля, че там ще науча много неща с него и състезателите, които са там, ще създадат различна атмосфера, което е много важно за моята възраст”, завърши талантът.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти