Гол от приказките и VAR-дузпа белязаха дуела между Дания и Австралия (видео+галерия)

Дания и Австралия завършиха 1:1 в срещата помежду си от втория кръг на груповата фаза на Мондиал 2018. Двубоят в Самара предложи приятен футбол, в който първото полувреме бе равностойно, а второто мина под диктовката на "кенгурата" на Берт ван Марвайк. Кристиан Ериксен откри резултата с много красил гол в осмата минута. Миле Йединак изравни от дузпа в 37-ата минута. Наказателният удар дойде след като реферът Матеу Лаос си послужи с видеоповторение.

Така тимът на Австралия спечели първата си точка на световните финали в Русия, докато датчаните събират четири в актива си. Футболистите на "Червения динамит" спечелиха на старта с 1:0 срещу Перу, което им дава предимство в класирането към момента.

The teams for #DENAUS are in! Score prediction?

— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) June 21, 2018

Във втората минута Томас Дилейни получи възможност да играе с топката след центриране отляво, но датският футболист показа неточен мерник с глава и не застраши вратата на Матю Райън."Отговорът" на "кенгурата" дойде също с изстрел с глава. В петата минута Матю Лекие се извиси над отбраната в бяло-червено, но топката прелетя над вратата. @@@ Второто полувреме започна двуостро - с по едно опасно центриране пред двамата вратари, но това не доведе до 2:1. @@@ Последваха скучни минути, в които "кенгурата" натискаха повече газта и напрежението постепенно се пренесе пред рамката на Шмайхел. В 68-ата минута се стигна до опасно разбъркване в датското наказателно поле, но в последния момент бранител изчисти в ъглов удар. Оге Харейде реагира, пускайки в игра нападателя Андреас Корнелиус. 

 

 

ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК!ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА! ГАЛЕРИЯ С ФЕНОВЕТЕ НА ДАНИЯ! ГАЛЕРИЯ С ФЕНОВЕТЕ НА АВСТРАЛИЯ!

Още от Футбол свят

Виж всички