Швеция и Южна Корея в битка без право на грешка

Отборите на Швеция и Южна Корея откриват програмата на световните финали днес в сблъсък от група F, който ще се проведе от 15 часа на стадиона в Нижний Новгород. Изненадващата победа на Мексико с 1:0 над световния шампион Германия ден по-рано означава, че и за двата тима една грешка може да се окаже фатална за амбициите да продължат в елиминациите. Апетитът на мексиканците е изострен, а Германия ще се опита да навакса пропуснатото в следващите си двубои.

Скандинавците излизат като фаворит в двубоя, а и историята е на тяхна страна. Те не са загубили нито един от изиграните четири мача с Южна Корея досега, но в последните две срещи двата тима завършват наравно. Швеция пропусна последните две световни първенства и ще се опита да се завърне със стил, макар да не беше убедителна в контролите, като загуби две и на два пъти завърши наравно, като отбеляза едно попадение. Нападателите Ола Тойвонен и Маргус Берг ще се опитат да се реваншират срещу азиатците. Надеждите на Южна Корея пък са свързани с нападателя на Тотнъм Хюн Мин Сон, който е най-разпознаваемото име в селекцията на Шин Тае Йон. В последните контроли корейците също не показаха високи резултати, като допуснаха две загуби и постигнаха едно равенство, но в тези мачове обикновено се правят експерименти. На предишното световно първенство Южна Корея записа само едно равенство 1:1 с Русия и остана последна в групата си, като целта този път е да се избегне този сценарии.

Предвид значимостта на мача, се очаква двата тима да не рискуват особено.

 Вероятни състави: Швеция: Олсен, Лустиг, Линдельоф, Гранквист, Аугустинсон, Клаесон, Ларсон, Екдал, Форсберг, Тойвонен, Берг. Южна Корея: Ким Сюн, Хон Чул, Джун Сюн, Ян Хюн, Лий Йон, Ки Сун, Юн Воо, Хван, Сон, Лий Джае, Ким Шин. МИНУТА ПО МИНУТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти