Успешно начало за Хърватия срещу Нигерия (видео + галерия)

Хърватия стартира успешно кампанията си в група D на световното първенство. Отборът на Златко Далич спечели с 2:0 срещу Нигерия в Калининград. Така "шахматистите" оглавиха групата, в която по-рано днес Аржентина и Исландия завършиха 1:1.Звездната селекция на хърватите не впечатли с изявите си, но си свърши работата, а африканците определено разочароваха. Резултатът бе открит след автогол на Етебо в 32-ата минута. Тогава топката се отклони в бранителя след удар на Манджукич. Играчът на Ювентус бе в основата и на втория гол. Нарушение на Еконг срещу него доведе до дузпа, която Лука Модрич реализира в 71-ата минута.

@@@

Двата отбора за първи път се изправиха един срещу друг. Единственият мач на хърватите срещу африкански съперник на световно първенство досега бе през юни 2014, когато те победиха Камерун с 4:0. Това бе и единствената победа на "шахматистите" на Мондиал в последните им седем двубоя. Нигерия е най-младият отбор на първенството в Русия, но разполага и с лидери като Джон Оби Микел и Виктор Моузес.

Малко преди края влезлият като резерва Ковачич можеше да направи резултата класически. Той бе изведен сам срещу вратаря на съперника, но стреля слабо и стражът спаси, а вляво от него пред опразнената врата стоеше Перишич.ХЪРВАТИЯ - НИГЕРИЯ 2:01:0 - Етебо (32-авт) 2:0 - Модрич (71-д) ХЪРВАТИЯ:

Субашич, Вршалко, Стринич, Ловрен, Вида, Ракитич, Модрид, Перишич, Крамарич, Манджукич, Ребич

НИГЕРИЯ:

Узохо, Идоуо, Еконг, Балогун, Шеху, Ндиди, Етебо, Микел, Игало, Моузес, Иуоби

Стадион “Калининград”, Калининград

Главен съдия:

Сандро Ричи (Бразилия)

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ХЪРВАТИЯ ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА НИГЕРИЯ ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички