ФИФА допуснала до Мондиал 2018 двама руски национали, следени за допинг

Английският “Дейли Мейл” публикува нови разкрития от Football Leaks. От тях става ясно, че двама руски национали - Сергей Игнашевич и Марио Фернандес, са били допуснати до участие на Световното първенство в Русия през това лято, въпреки че са били в списъка за възможна употреба на допинг. Защитниците играха във всички мачове на националния си тим на Мондиала.

Двамата футболисти фигурирали в списъка от 11 играчи, който Руският футболен съюз (РФС) изпратил на ФИФА във връзка със следени за употреба на допинг случаи. От РФС обаче са съобщили, че московската лаборатория, която е взела тестовете не е предоставила документацията “заради конфиденциалност” и са настояли, че не могат да получат разрешението на играчите за това, тъй като те са били “във ваканция”. Така през май от ФИФА обявиха, че “доказателствата за нарушение на антидопинговите правила е недостатъчно за всички играчи на Русия за Световното първенство”. От световната централа не са коментирали тези обвинения, но преди време съобщиха, че има действащо разследване срещу систематичен допинг в руския футбол, в което се работи заедно със Световната антидопингова агенция (УАДА).

От английския вестник припомнят и за свои разкрития в миналото как Руслан Камболов, който беше в разширения състав на Русия за Мондиала, е дал положителна допинг проба за стериода дексаметазон през май 2015, като този случай е бил сред многото подобни, покрити от руска страна.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти