ФИФА допуснала до Мондиал 2018 двама руски национали, следени за допинг

ФИФА допуснала до Мондиал 2018 двама руски национали, следени за допинг

Английският “Дейли Мейл” публикува нови разкрития от Football Leaks. От тях става ясно, че двама руски национали - Сергей Игнашевич и Марио Фернандес, са били допуснати до участие на Световното първенство в Русия през това лято, въпреки че са били в списъка за възможна употреба на допинг. Защитниците играха във всички мачове на националния си тим на Мондиала.

Двамата футболисти фигурирали в списъка от 11 играчи, който Руският футболен съюз (РФС) изпратил на ФИФА във връзка със следени за употреба на допинг случаи. От РФС обаче са съобщили, че московската лаборатория, която е взела тестовете не е предоставила документацията “заради конфиденциалност” и са настояли, че не могат да получат разрешението на играчите за това, тъй като те са били “във ваканция”.
Така през май от ФИФА обявиха, че “доказателствата за нарушение на антидопинговите правила е недостатъчно за всички играчи на Русия за Световното първенство”. От световната централа не са коментирали тези обвинения, но преди време съобщиха, че има действащо разследване срещу систематичен допинг в руския футбол, в което се работи заедно със Световната антидопингова агенция (УАДА).

От английския вестник припомнят и за свои разкрития в миналото как Руслан Камболов, който беше в разширения състав на Русия за Мондиала, е дал положителна допинг проба за стериода дексаметазон през май 2015, като този случай е бил сред многото подобни, покрити от руска страна.

Още от Футбол свят

Виж всички