Сусо спаси Милан от загуба, "росонерите" загубиха още двама за Юве

Италианският гранд Милан и Бетис завършиха 1:1 пред пълните трибуни на "Естадио Бенито Вилямарин" в срещата от 4-ия кръг на група "F" на Лига Европа. Ло Селсо даде аванс на домакините в 12-ата минута, но гол на Сусо в 61-ата минута донесе точката на "росонерите". Двата състава си размениха по едно полувреме, като през първата част "зелено-белите" бяха по-добри и заслужено водеха на почивката, докато през второто полувреме "червено-черните" стигнаха до равенство след точно изпълнение на фаул. В последните минути Пепе Рейна трябваше да показва класа и да спаси тима си от поражение, което щеше да прати италианците на трето място в групата.Тимът от Севиля остана на върха с 8 точки, докато Милан и Олимпиакос имат по 7 точки, след като гърците разпиляха с 5:1 Дюделанж.Съставът на Гатузо приема аутсайдера в групата на 29 ноември, а в последната среща гостува в Атина, където най-вероятно щеше се реши класирането на 1/16-финалите.Лошите новини за Милан нямат край. Матео Мусакио беше изнесен на носилка, а Ханан Чалханоглу пък получи мускулна травма, като и двамата са аут за сблъсъка с Ювентус от Серия "А" в неделя вечер, а най-вероятно и за следващите няколко седмици. Няколко часа по-рано стана ясно, че Лукас Билия е аут за 4 месеца. Освен това Гонсало Игуаин, Давиде Калабрия, Джакомо Бонавентура са под въпрос за "бианконерите". 

Дженаро Гатузо направи шест промени в състава от загубата с 1:2 на "Сан Сиро" срещу Бетис. Рейна, Сапата, Бакайоко, Лаксалт и Борини отново стартираха от първата минута, докато Мусакио, Родригес, Чалханоглу, Кесие, Сусо и Кутроне смениха Бонавентура, Игуаин, Романьоли, Калабрия, Кастийехо и Билия.

Домакините имаха само три промени от историческия успех с 2:1 в Милано. Федал, Тело и Хоакин започнаха вместо Леон, Сидней и Бараган.

Страхотна атмосфера на трибуните приветства двата тима. 

Срещата започна равностойно, но при бърза атака Бетис стигна до гол още в 12-ата минута. Точен беше Ло Селсо, който засече центриране отляво и във втори пореден мач се разписа във вратата на Милан. Голът беше негов трети през този сезон в групите на ЛЕ.

Попадението даде още повече увереност на домакините, които се разминаха и с втори гол, докато футболистите на Гатузо изпитваха затруднения и чак в края на първата част стигнаха до вратата на противника.

През второто полувреме обаче "росонерите" излязоха преобразени и започнаха да търсят изравнително попадение. След няколко добри атаки Сусо изравни. Той беше точен след изпълнение на фаул, който беше извършен от Ло Селсо.

Милан започна да вярва в обрат, като Борини пропиля една възможност, а след това Кесие се сблъска лошо с Мусакио, който остана на терена и беше изнесен на носилка. Преди това обаче беше обездвижен вратаа му със специална шина (

след срещата стана ясно, че не е сериозна травмата му

). Малко след това и Чалханоглу беше заменен принудително поради мускулна травма, а Жуньор и Борини пропуснаха по един шанс, докато не дойде големият пропуск на Тело, който беше спрян от Рейна.

Така 180 минути преди края на груповата фаза двата тима ще трябва да се борят за първите две места.

БЕТИС - МИЛАН 1:1

1:0 Ло Селсо (12)

1:1 Сусо (61)

БЕТИС (3-5-2):

Пау Лопес,

Марк Бартра

, Федал,

Серхио Каналес

,  Антонио Санабрия, Тело,

Вилиам Карвальо

, Хоакин,

Хуниор Фирпо

, Джовани Ло Селсо, Аиса Манди

МИЛАН (3-5-2):

Рейна, Мусакио, Сапата, Родригес, Лаксалт, Чалханоглу, Бакайоко, Кесие, Борини, Сусо, Кутроне

МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти