Лубе завърши селекцията за новия сезон, върна си млад център

Италианският волейболен гранд Кучине Лубе (Чивитанова) завърши селекцията си за новия сезон. От Лубе си върнаха младият център Якопо Ларица, с което според тях съставът им за сезон 2020/21 е оплектован.

22-годишният Ларица е продукт на детско-юношеската школа на "червено-белите", където играе до 2017 година. След това е преотстъпен последователно на отборите от Серия А2 Потенца Пичена и Санта Кроче. Сега, обаче, явно е настъпил  момента на неговия голям скок, като 204-сантиметровият блокировач ще бъде част от първия отбор на клуба, в който е израснал.

С връщането на Ларица от Лубе окончателно са готови с отбора от 14 играчи за сезон 2020/2021. Якопо Ларица ще има изключително сериозната конкуренция в центъра в лицето на Робертланди Симон, Енрико Диамантини и Симоне Анцани.

"Какво мога да кажа, освен че съм много щастлив да се присъединя към отбор като Лубе. За мен това е сбъдване на една мечта, като се има предвид, че минах през всички младежки отбори на клуба и сега с връщам, за да нося фланелката на Лубе, но този път в първия отбор", сподели самият Ларица

пред клубният сайт

.

Колаж: volleyball.it

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти