УЕФА се събира да умува върху тежко наказание за Мюлер

Има вероятност играчът на Байерн (Мюнхен) Томас Мюлер да получи по-голямо наказание за червения си картон от двубоя срещу Аякс в Шампионската лига в сряда. На 10 януари ще се проведе заседание на една от комисиите в УЕФА, на която ще бъде разгледан случая с германския национал. Мюлер влезе грубо с крак в главата на Николас Таляфико, заради което беше изгонен директно. Ще се преценява дали Мюлер заслужава само един мач наказание, или санкцията му трябва да бъде по-сериозна.

Баварците се класираха за осминафиналите в ШЛ, което означава, че офанзивният футболист рискува да пропусне и двата двубоя от въпросната фаза. За това се притеснява и наставникът на Байерн Нико Ковач. “Надявам се Томас да се завърне за четвъртфиналите. Той много съжаляваше за инцидента, беше нещастен случай. Не си спомням този сезон той да е извършил дори едно нарушение”, заяви Ковач.

Треньорът на мюнхенци обяви още, че заради травмата си Ариен Робен ще пропусне и последните три двубоя за годината.

"Рискът нещо друго да се случи е прекалено голям. Почивката ще му се отрази доста добре", заяви Ковач. 34-годишният бивш холандски национал ще напусне Байерн след края на кампанията.

"Съсредоточени сме отново върху вътрешния шампионат", каза още специалистът, който е начело на "червените". Отборът от Мюнхен се класира за осминафиналите в Шампионската лига, но изостава на 9 точки зад лидера в германското първенство Борусия (Дортмунд). в Събота баварците гостуват на Хановер 96. До края на 2018 година Байерн ще играе у дома срещу РБ (Лайпциг) (междинен кръг), както и ще пътува до Франкфурт за двубой с Айнтрахт.

В началото на януари Байерн ще изкара лагер в Катар.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти