Челси се откъсна пред Арсенал след трудна победа над Нюкасъл (видео)

Челси се възползва от грешната стъпка на Арсенал по-рано днес и се откъсна на шест точки пред "артилеристите", след като победи с 2:1 Нюкасъл на "Стамфорд Бридж". Педро Родригес (9') даде аванс на "сините", които след това обаче изпуснаха инициативата и дадоха шанс на "свраките" да изравнят чрез Киарън Кларк (40'). Вилиан (57') донесе трите точки на Челси с много красив гол.Маурицио Сари бе направил три промени в сравнение с дербито с Тотнъм през седмицата. Давид Луис, Матео Ковачич и Педро Родригес започнаха вместо Кристенсен, Баркли и Хъдсън-Одой. Флориан Лежюн, Киарън Кларк и Шон Лонгстаф стартираха за "свраките".

Още в девета минута Давид Луис изведе Педро със страхотно подаване от повече от 40 метра. Испанецът мина зад гърба на Кларк, след което прехвърли елегантно Дубравка за 1:0.

Нюкасъл заигра по-добре през втората половина от полувремето. Кепа спаси един удар на Лежюн, а Рондон стреля доста неточно след добра атака на гостите. В 35-ата минута "свраките" стигнаха до чиста ситуация. Рондон спечели въздушен двубой с Луис и свали с глава дълго подаване на Дубравка. Така Перес се озова очи в очи с Кепа, но ударът му премина встрани от вратата. В 40-ата минута Нюкасъл изравни резултата, след като Кларк засече с глава корнер, изпълнен от Мат Ричи. Давид Луис не се намеси добре в тази ситуация - 1:1. Секунди след това Челси можеше да върне преднината си, но Вилиан, който се озова зад отбраната на Нюкасъл, стреля неточно. В 47-ата минута Педро отново се озова на голова позиция, след като получи от Канте, но този път Дубравка се намеси блестящо и спаси отбора си от сигурно попадение. В 86-ата минута Рондон засече на далечната греда центриране на Манкийо, но не успя да насочи топката във вратата на Кепа. Челси вече има 47 точки - шест повече от Арсенал. Нюкасъл отново попадна в зоната на изпадащите с 18 пункта. СТАТИСТИКА ТУК! КЛАСИРАНЕ ТУК! МИНУТА ПО МИНУТА ТУК! ПРОГРАМА НА ЧЕЛСИ ТУК! ПРОГРАМА НА НЮКАСЪЛ ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички