Еден Азар: Има само един най-велик и това е Меси

Еден Азар: Има само един най-велик и това е Меси

Звездата на Челси Еден Азар се изказа ласкаво за нападателя на Барселона Лионел Меси, определяйки го за най-великия футболист на всички времена, като същевременно призна, че не е оставен доволен от мачовете си срещу него през миналата година.

“Двама най-велики за всички времена (GOATs - б.р.)? Няма начин. Има само един най-велик и това е той - Лионел Меси! Двата ми мача срещу Барселона не са любимите ми спомени от 2018 г.  Щастлив съм да играя срещу Барселона и Меси, но не направих това, което очаквах от себе си. Останах разочарован. Тримата ми синове бяха на мача на “Стамфорд бридж”. Най-големият е върл фен на Меси. Всъщност, всички ние сме фенове на Меси. Той искаше да види Меси тогава, защото Меси е специален играч”, сподели Азар пред белгийския HLN.

Той говори и за Неймар, когото утеши веднага след победата на Белгия с 2:1 над Бразилия на 1/4-финалите на Мондиал 2018. “Това се случи по естествен начин. Не мислех за това, когато се засякохме след мача. Просто се поставих на негово място. Всички очакваха от него да стане най-добрият играч на Световното първенство. Трябваше да е Неймар. Меси беше отпаднал, както и Кристиано Роналдо. Напрежението върху него сигурно е било безкрайно.

Знам какво е чувството, въпреки че е било десетки хиляди пъти по-голямо от очакванията към мен на Мондиал 2014. Народът, феновете, журналистите. Всички говореха за Неймар, Неймар, Неймар. Беше преувеличена истерия. Победихме ли? Било е заради Неймар. Паднахме ли? Вината е на Неймар. Сякаш останалите 22-ма от състава на Бразилия не участваха. Не говорихме, английският му не е толкова добър. Важен е жестът, а не думите. Исках да се почувства уважен в такъв труден момент и да го утеша. Той е топ играч. Неговият момент ще дойде, сигурно на следващия Мондиал”, допълни Азар.

Още от Футбол свят

Виж всички