Георги Костадинов пропусна да спаси Арсенал (видео)

Краснодар сложи край на серията си от 4 равенства в РПЛ. "Биковете" победиха с 2:1 като гост Арсенал (Тула) и вече са трети в класирането, на точка зад втория Локомотив (Москва). Тони Вилена и Сергей Петров бяха точни за успеха, а Иван Игнатиев пропусна дузпа. Евений Луценко вкара почетното попадение за домакините. В края на двубоя българският национал можеше да изравни, но не успя да стигне до топката след удар на Луценко.И преди двубоя днес Краснодар имаше осезаемо надмощие в мачовете срещу този съперник - 7 победи, 1 равенство и само 1 загуба при голова разлика 19:1. Старши треньорът на "биковете" Сергей Матвеев пусна в атака Маркус Берг и Иван Игнатиев, а Магомед-Шапи Сулейманов бе преместен на десния фланг в халфовата линия. Отляво действаше Мануел Фернандеш.

Георги Костадинов си партнираше с Горан Чаушич в средата на терена за Арсенал. Другите двама халфове в състава на Игор Черевченко бяха Виктор Алварес и Роберт Бауер, а Игор Горбатенко, Евгений Луценко и Сергей Ткачов водеха нападението. 

Началото бе за гостите, които поведоха още в 7-ата минута. Тони Вилена опита далечен изстрел и след рикошет в тялото на противников футблист, топката заблуди Егор Шамов и спря в мрежата - 0:1. След четвърт час игра Мануел Фернандеш се контузи и на неговото място влезе Вандерсон.

В средата на полувремето Сулейманов центрира, а Бауер изби топката на крака на Сергей Петров, който не се поколеба да разстреля Шамов - 0:2. Последваха силни минути за Арсенал и малко преди почивката "артилеристите" се върнаха в мача. Ткачов центрира към далечната греда и Луценко красиво засече с глава за 1:2.

През втората част в игра се за Краснодар се завърна Юрий Газинский, който дълго време лекуваше контузия и не бе записвал участие от началото на сезона. В 63-ата минута Игантиев беше фаулиран в наказателното поле от вратаря на домакините Шамов. Потърпевшият сам изпълни дузпата, но стреля високо над вратата.

В 67-ата минута Вилена получи жълт картон за нарушение срещу Костадинов. Малко преди това българският национал изкара официално предупреждение и на Даниил Уткин. 

Родният халф можеше да донесе точката на Арсенал в последните секунди, но една крачка не му стигна, за да засече топката на далечната греда. 

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти