Владо Николов: Волейболната федерация реално е във фалит (видео)

Българската федерация по волейбол (БФВ) е във фалит, заяви президентът на "Левски" и бивш капитан на националния отбор Владимир Николов.

Думите му дойдоха по време на пресконференция, на която водещи клубове обявиха, че обединяват усилия в стремежа президентът на федерацията Данчо Лазаров да бъде сменен и да се постигне нов начин на управление на волейбола.

Волейболният елит официално поиска смяната на Данчо Лазаров (видео + галерия)

"Крайно време е да имаме федерация, която да спре безконтролното спускане надолу", каза Николов.

Сашо Попов: Искаме преструктуриране и прозрачност, стига толкова узурпиране на властта (видео)

"Мен лично това, което ме притеснява, е, че федерацията реално е във фалит, а човекът, който разписва всички плащания, е Данчо Лазаров. Очевидното е, че федерацията в лицето на Данчо Лазаров не се справя с управлението на финансите. Дължат се пари не само на треньори, на състезатели. Дължат се пари на клубове, на хотели, доставчици. И оправданието постоянно е: "Няма пари, няма пари", каза Николов.

Представителите на инициативния комитет за свикването на извънредно изборно събрание ще настояват за финансова проверка във федерацията. Никой от тях не знае какво точно е финансовото положение, но според Николов само задълженията към бивши треньори и служители в националните отбори са малко над 100 хил. лева. @@@

По думите му бившият селекционер Камило Плачи има да получава две заплати.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти