Владо Николов: Волейболната федерация реално е във фалит (видео)

Българската федерация по волейбол (БФВ) е във фалит, заяви президентът на "Левски" и бивш капитан на националния отбор Владимир Николов.

Думите му дойдоха по време на пресконференция, на която водещи клубове обявиха, че обединяват усилия в стремежа президентът на федерацията Данчо Лазаров да бъде сменен и да се постигне нов начин на управление на волейбола.

Волейболният елит официално поиска смяната на Данчо Лазаров (видео + галерия)
Волейболният елит официално поиска смяната на Данчо Лазаров (видео + галерия)

"Крайно време е да имаме федерация, която да спре безконтролното спускане надолу", каза Николов.

Сашо Попов: Искаме преструктуриране и прозрачност, стига толкова узурпиране на властта (видео)
Сашо Попов: Искаме преструктуриране и прозрачност, стига толкова узурпиране на властта (видео)

"Мен лично това, което ме притеснява, е, че федерацията реално е във фалит, а човекът, който разписва всички плащания, е Данчо Лазаров. Очевидното е, че федерацията в лицето на Данчо Лазаров не се справя с управлението на финансите. Дължат се пари не само на треньори, на състезатели. Дължат се пари на клубове, на хотели, доставчици. И оправданието постоянно е: "Няма пари, няма пари", каза Николов.

27 Инициативен комитет иска смяна на властта във волейбола
Представителите на инициативния комитет за свикването на извънредно изборно събрание ще настояват за финансова проверка във федерацията. Никой от тях не знае какво точно е финансовото положение, но според Николов само задълженията към бивши треньори и служители в националните отбори са малко над 100 хил. лева.

По думите му бившият селекционер Камило Плачи има да получава две заплати.

Още от Волейбол

Виж всички