Спорна дузпа за Славия спря серията на "смърфовете" (снимки+видео)

Отборите на Славия и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 1:1 в доста интересен сблъсък от 15-ия кръг на efbet Лига. И двата гола в мача паднаха след точно изпълнение на дузпа. Първо Димитър Илиев (74) откри с обичайното си хладнокръвно изпълнение на наказателен удар. Галин Иванов (81) възстанови равенството отново от дузпа, като при положението останаха съмнения дали Йосип Томашевич играе неправомерно срещу Славчо Шоколаров. В края на първото полувреме удар на Ален Ожболт срещна лявата греда. Така Славия сложи край на серията за Локомотив, който се намираше в страхотна серия от шест поредни победи. В момента "смърфовете" временно са на второ място в класирането, като водят с точка на Левски.

Никога досега в своята история Локомотив не е печелил в седем поредни мача и днес "белите" успяха да спрат техния устрем.

@@@

Славия също се намира в добър период. Столичани записаха 4 победи в последните си 4 мача и също се придвижиха нагоре в таблицата до 5-ото място. Днес те се представиха добре в сериозния тест и успяха да измъкнат точката от Локомотив, който не изигра най-добрия си мач.

@@@ През първия полусезон двата тима направиха доста ингригуващ сблъсък на “Лаута”. Тогава домакините изтръгнаха победата с 3:2. Всъщност обаче статистиката клони силно в полза на Славия. В досегашните 127 мача между тези отбори в елита, софиянци са записали 59 победи, 36 равенства и 32 загуби.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти