Президентът на Наполи прати отбора на наказателен лагер

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис наложи на отбора да бъде на лагер до неделя. Причината е разочароващите резултати на тима през последните седмици. След три мача без победа и загуба от Рома в събота Наполи е седмо място в италианското първенство. В Европа тимът се представя по-добре и утре може да се класира за следващата фаза на Шампионската лига, ако победи Залцбург.Самият Де Лаурентис обяви, че решението му не е наказание: "Отборът ще бъде на лагер до неделя сутринта, когато някои от играчите ще напуснат, за да се присъединят към националните си отбори. Лагерът не е наказание, а възможност за футболистите да се опознаят по-добре".

Наставникът на Наполи Карло Анчелоти призна, че не е съгласен с мярката, взета от президента. "Ако ме питате какво мисля, ще кажа, че не съм съгласен с решението, взето от клуба. Треньорът обаче трябва да си е треньор. Това са решения, които се взимат от клуба. Президентът ми се обади, за да ми пожелае успех. Нищо не се е променило. Те просто са разтревожени, кокто и ние", коментира Анчелоти.

Наполи бе смятан за един от основните конкуренти на Ювентус за титлата, но вече изостава с 11 точки от лидера. "Ако кажа, че разликата не ме притеснява, ще излъжа. Тъй като не съм лъжец, мога да кажа, че съм притеснен. Но трябва да запазим спокойствие в тази ситуация и да се опитаме да я променим. За щастие, имаме мач в Шампионската лига, където се представяме добре засега", каза по темата специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички