Рейнджърс отмъкна ценна точка от Порто (видео)

Порто не успя да победи Глазгоу Рейнджърс и мачът помежду им от третия кръг в група "G" на Лига Европа завърши 1:1. Луис Диас даде аванс на "драконите" в 36-ата минута, но малко преди почивката голмайсторът на гостите Алфредо Морелос изравни.По този начин двата тима събраха по 4 точки - с две по-малко от водача в групата Йънг Бойс, който се наложи с 2:0 над Фейенорд. Холандците са последни в подреждането с 3 точки, но също имат реални шансове да продължат във фазата на директните елиминации.

Порто и Рейнджърс не се бяха срещали от сезон 2005/06, когато играха в Шампионската лига. Португалците останаха само с една победа срещу този съперник, но запазиха традицията да не губят на "До Драгао" в групите на Лига Европа.

Старши треньорът на Порто Серджо Консейсао пусна в атака Муса Марега и Зе Луиш, а неговият колега Стивън Джерард заложи в предни позиции само на Морелос. 

Зе Луиш можеше да се разпише още в началото, но закъсня да засече хубаво центриране от десния фланг. Рейнджърс постепенно притъпи домакинския натиск и също организира няколко добри атаки. При една от тях Джеймс Травърниър шутира силно, но над вратата.

В 30-ата минута Алекс Телес стреля неточно от пряк свободен удар, в 33-ата Зе Луиш уцели гредата с глава, а малко по-късно Луис Диас пресече пас пред наказателното поле и с брилятно изпълнение направи безпомощен Алън Макгрегър. Гостите от Шотландия обаче успяха да се върнат в мача в края на полувремето, когато защитата на домакините изпусна Морелос и колумбиецът хладнокръвно вкара за 1:1.

През второто полувреме стражът на Порто Аугустин Маркесин попречи на Морелос да се разпише за втори път, но след това гостите бяха натикани в половината си и трябва да благодарят на Макгрегър за спечелената точка.

На 7 ноември двата отбора ще се изправят отново един срещу друг, но този път на "Айброкс". 

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти