Клоп: Да играеш срещу Атлетико е едно от най-трудните неща във футбола

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че добре си дава сметка колко труден мач предстои на неговия тим утре. Мърсисайдци гостуват на Атлетико Мадрид в първи осминафинален сблъсък от Шампионската лига, а германският специалист се изказа ласкаво за отбора на Диего Симеоне.“Мач срещу Атлетико е една от най-сложните задачи във футбола. Това е изключително добре организиран тим, който не прави подаръци на съперниците си. Ако има отбор, срещу който всеки трябва да покаже максимума от възможностите си, това е Атлетико”, сподели Клоп.“Напред ще продължи този, който се бори повече и покаже по-голямо желание, а не този, който се представя по-добре в Премиър лийг или Примера. Успехите ни в първенството няма да имат никакво значение в този мач”, добави Клоп.

Наставникът на Ливърпул се пошегува със собствения си коментар, че Ювентус е бил неговият фаворит номер 1 в Шампионската лига преди началото на сезона.

“Много уважавам Маурицио Сари и не искам да го поставям под напрежение. Понякога просто казвам това, което мисля, без да целя нещо конкретно. Заявих, че не разбирам защо Юве няма 10 точки преднина в Италия. Сега казвам, че фаворит в Шампионската лига е Пари Сен Жермен, нека те са под напрежение”, отбеляза Клоп с усмивка.

Клоп: Ювентус беше моят фаворит за Шампионската лига

Той коментира и думите на бразилската легенда Кафу, който заяви, че Трент Александър-Арнолд притежава всички качества, за да спечели един ден “Златната топка”.

“Очевидно Кафу мисли, че десен защитник трябва да вземе “Златната топка”. Това е много висока оценка, няма спор. Трент притежава огромен потенциал, но не мога да твърдя какво ще постигне оттук нататък”, каза германецът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти