Кафу за Александър-Арнолд: Има всичко, за да спечели "Златната топка"

Кафу за Александър-Арнолд: Има всичко, за да спечели "Златната топка"

Бившият десен бек на националния отбор на Бразилия Кафу заяви, че играещия на неговата позиция Трент Александър-Арнолд от Ливърпул е достоен да получи "Златната топка".

"Мисля, че Александър-Арнолд е един от най-добрите играчи в света, в това няма съмнение. Той е отличен футболист и бих казал, че има същите характеристики като мен. Той има голям потенциал. Силен и умел футболист, той движи играта напред и помага на Ливърпул да вкарва голове. Бих казал, че има бразилски инстинкт.

Моят съвет е прост за него: да продължи да прави това, което прави през последните няколко години. Александър-Арнолд не трябва да променя стила си на игра. Дори да прави грешки, той все пак трябва да продължи да прави това, което прави. Мисля, че има всичко, за да спечели "Златната топка". Хората трябва да виждат защитниците толкова важни, колкото и нападателите", заяви Кафу пред "Daily Mirror".

 

През този сезон 21-годишният Александър-Арнолд е изиграл 35 мача за мърсисайдци, в който е отбелязал 2 гола и е направил 10 асистенции.

Още от Футбол свят

Виж всички