Евертън си научи урока след скорошния си провал (видео)

Отборът на Евертън постигна драматичен обрат и надви с 3:2 като гост Уотфорд в двубой от 25-ия кръг на Висшата лига.

Интересното е, че “карамелите” постигнаха трета победа над този съперник в трите мача помежду им през сезона след успехите с 1:0 за първенство и 2:0 за Купата на лигата на “Гудисън Парк”. Също така Евертън показа, че си е взел поука от миналия кръг, когато профука преднина от два гола в добавеното време и завърши 2:2 на своя стадион срещу Нюкасъл. Този път тимът от Ливърпул отбеляза две попадения в добавеното време, но в това на първата част.
Първият гол на Мойс Кийн даде добро начало на Евертън, но краят бе кошмарен (видео)

Уотфорд поведе още в 10-ата минута, когато точен бе Адам Мазина. В 42-ата Роберто Перейра удвои аванса на своя отбор с чудесен шут. Преднината обаче бързо беше заличена от Йери Мина, който в добавеното време на първото полувреме се разписа на два пъти след изпълнения на корнер. В първия случай той добута топката в мрежата след разбъркване в малкия пеналт, а във втория засече с глава центрирането на Гилфи Сигурдсон.

В 71-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, тъй като след груб фаул срещу Етиен Капу английският национал Фабиан Делф получи втори жълт и съответно червен картон. В 90-ата обаче “карамелите” осъществиха невероятна контратаката, преминала през Ричарлисон и Мойс Кийн, за да завърши с победно попадение на Тио Уолкот, сложил край на головата си суша през сезона.

Така Евертън се изкачи на 9-ата позиция в класирането с актив от 33 точки, докато Уотфорд е предпоследен с 23 пункта.

Още от Футбол свят

Виж всички