Пьонтек на прощаване: Никога не бях си мислел, че ще бележа голове за “росонерите”

Новопривлеченият в Херта (Берлин) Кшищоф Пьонтек публикува свое послание в Инстаграм, в което се сбогува с бившия си отбор Милан и неговите фенове.

“Трансферът в Милан беше сбъдване на една от детските ми мечти. Никога не бях си мислел, че ще бележа голове, носейки червено-черната фланелка и че в последните минути на сезона ще се боря за завръщането на отбора в Шампионската лига. Попаденията ми срещу Наполи, Рома, Аталанта и Ювентус; комплиментите от Шевченко, Индзаги и други велики звезди на големия Милан; възгласите на “Курва Суд”: “Але, Пьонтек, але, Пьонтек, бум, бум, бум, бум”; виковете на Тициано Крудели; радостта на толкова много фенове… Всичко това ще остане в памета ми задълго.

Футболът обаче е като всеки друг спорт - кръв, пот и сълзи. Всички имахме вяра и право да очакваме по-добри резултати. Въпреки това, мога да кажа с високо вдигната глава, че давах най-доброто от себе си във всеки мач. Сега ще продължа да го правя със същите решителност и амбиция, защото винаги се целя много високо. Дори и да нося фланелката на друг отбор в чужда страна, пожелавам на бившите ми съотборници, на треньора и на всички, свързани с Милан, да се върнат към успехите възможно най-скоро. Благодаря за всичко!”, написа Пьонтек.

Още от Футбол свят

Виж всички