Бюджетът на Модена е 0 евро! Иван Зайцев може да си търси друг отбор

Ръководството на Лео Шус (Модена) не може да гарантира договор на една от най-големите си звезди - Иван Зайцев, за следващия сезон. Това съобщи президентът на клуба Катя Педрини в интервю в онлайн токшоуто "Good Morning Volley" с Андреа Дзордзи и Джан Лука Пазини. Педрини призна, че освен, че ще трябва да намалява заплатите на играчите за сезона, който приключи преждевременно, но и тези за следващия сезон.

Както е известно, пандемията от коронавирус, която се разпространява все повече, оказва огромно влияние върху финансовия аспект на много волейболни клубове, включително най-големите.  

Катя Педрини каза, че не е сигурна дали Модена ще има подкрепата на спонсори, за да направи стабилен бюджет за сезон 2020/21. А това може да доведе до напускането на топ играчите на тима, включително и Иван Зайцев:

Педрини споделр,че бюджетът на Модена е 0 евро и всеки един е свободен да си търси нов отбор. „Що се отнася до Зайцев, мога само да кажа, че не мога да му гарантирам договора за следващата година. Ами ако той каже: „Ако си намеря друг отбор, ще ме пуснете ли?“ Бих му отговорила „Разбира се, бих го направила."

Пазини подчертава в своя блог, че напускането на американеца Мат Андерсън също изглежда доста възможно, като дори споменава Китай като възможна дестинация за продължаване на кариерата му.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти