Бюджетът на Модена е 0 евро! Иван Зайцев може да си търси друг отбор

Бюджетът на Модена е 0 евро! Иван Зайцев може да си търси друг отбор

Ръководството на Лео Шус (Модена) не може да гарантира договор на една от най-големите си звезди - Иван Зайцев, за следващия сезон. Това съобщи президентът на клуба Катя Педрини в интервю в онлайн токшоуто "Good Morning Volley" с Андреа Дзордзи и Джан Лука Пазини. Педрини призна, че освен, че ще трябва да намалява заплатите на играчите за сезона, който приключи преждевременно, но и тези за следващия сезон.

Както е известно, пандемията от коронавирус, която се разпространява все повече, оказва огромно влияние върху финансовия аспект на много волейболни клубове, включително най-големите.  

Катя Педрини каза, че не е сигурна дали Модена ще има подкрепата на спонсори, за да направи стабилен бюджет за сезон 2020/21. А това може да доведе до напускането на топ играчите на тима, включително и Иван Зайцев:

Педрини споделр,че бюджетът на Модена е 0 евро и всеки един е свободен да си търси нов отбор.

„Що се отнася до Зайцев, мога само да кажа, че не мога да му гарантирам договора за следващата година. Ами ако той каже: „Ако си намеря друг отбор, ще ме пуснете ли?“ Бих му отговорила „Разбира се, бих го направила."

Пазини подчертава в своя блог, че напускането на американеца Мат Андерсън също изглежда доста възможно, като дори споменава Китай като възможна дестинация за продължаване на кариерата му.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички